Luistervoorbeeld

De eenzaamheid van de priemgetallen

Auteur Paolo Giordano
Voorlezer Esther Floor
Speelduur 8u 23m 21s
€ 9,99

Beschrijving

De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.

De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, en een grandioos debuut waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe menselijke psyche.

'Alice Della Rocca haatte de skilessen. Ze haatte de wekker die ook in de kerstvakantie om half acht ’s morgens afging en haar vader die haar tijdens het ontbijt aanstaarde en onder tafel zenuwachtig met zijn been heen en weer wipte, alsof hij wilde zeggen vooruit, schiet op.

Details

UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 14 januari 2020
ISBN 9789403191706
Taal Nederlands
Speelduur 8u 23m 21s
Bestandsgrootte 460 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

‘Wie op zo'n jeugdige leeftijd al zo'n rijpe, levenswijze en beheerst geschreven roman schrijft, is inderdaad een uitzonderlijk talent.’ (Het Parool)

'Ontroerende debuutroman.' (Trouw)

‘ 'De eenzaamheid van de priemgetallen' is een triomf. En een persoonlijke triomf voor de piepjonge auteur die Paolo Giordano is. Zou hij nóg beter kunnen schrijven?’ (De Morgen)

‘Als u maar één boek per jaar leest, kies dan voor dit verhaal. Het beschrijft de bijzondere vriendschap tussen een verlamd meisje en een complexe jongen. Prachtig geschreven en aangrijpend vanaf de eerste bladzijde.’ (Libelle)

‘Je wordt meegezogen in hun soms vertederende en dan weer afschuwwekkende worsteling met het leven en de liefde in deze razendknappe, maar niet al te vrolijke debuutroman van Italië’s jongste literaire ontdekking.’ (JAN)

‘Zo mooi dat het pijn doet.’ ‘Een hartverscheurend mooi boek. *****’ (Veronica Magazine)

‘Een indrukwekkend verhaal over eenzaamheid, verwarrende gevoelens, anderszijn, wonden die nooit helen. Een grandioze roman die je in één ruk uitleest.’ (Boek Magazine)

‘Giordano’s volmaakte beheersing zit niet alleen in de precisie van de taal, maar vooral in zijn ingehouden, verstilde toon. Over de hele roman ligt een floers van eenzaamheid. Je moet wel een heel koude kikker zijn om daar onberoerd onder te blijven. *** ’ (De Standaard)

‘Ik heb het in één ruk uitgelezen. Giordano weet je door zijn invoelende stijl, zijn tedere observaties en zijn verrassende metaforen mee te sleuren. ****’ (Mieke van der Weij in NCRV Miekes Leesclub)

‘Zo mooi dat het pijn doet.’ ‘Een hartverscheurend mooi boek. *****’ (Veronica Magazine)

'Een echte pageturner. Voor je het weet, is het boek uit; dat is eigenlijk het enige minpuntje van deze prachtige roman.' (Mind Magazine)

‘Een indrukwekkend verhaal over eenzaamheid, verwarrende gevoelens, anderszijn, wonden die nooit helen. Een grandioze roman die je in één ruk uitleest.’ (Boek Magazine )

‘Het is het soort roman waarbij je alles om je heen wilt vergeten en dat je in één ruk uitleest. Het is vooral ontzettend mooi en overtuigend geschreven.’ (Spits)

‘Giordano weer de lezer te raken en mee te slepen. Niet voor niets werden wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.’ (HDC Media, Noordhollandse Dagbladen)

‘Het belangrijkste debuut van de afgelopen jaren.’ (La Repubblica)

‘Een schitterende debuutroman.’ – Vanity Fair

‘Een van de meest originele en briljante romans van de laatste jaren. Een perfect boek, geschreven met de wijsheid van een ervaren verteller.’ (Il Giornale)

‘Een verrassende roman, een sterk debuut. Giordano heeft een originele stem en een uitzonderlijk diepgaand inzicht, dat hem in staat stelt twee kinderen die anders zijn dan anderen te volgen tot hun volwassenheid, waarbij hij momenten van spanning afwisselt met momenten van ingehouden emotie.’ (Corriere della Sera)

‘Een betoverende en opwindende roman die je in één ruk uitleest.’ (Grazia)


Over de auteur
Paolo Giordano

Toon aanbod