Cécile
Cécile

Cécile

Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn kinderlijk enthousiasme krijgt zijn leven een onverwachte wending.

Auteur

Ish Ait Hamou

Spreker

Abdelkader Benali

Speelduur

8 uur 45 min

€ 19,99

Beschrijving

Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn kinderlijk enthousiasme krijgt zijn leven een onverwachte wending. Niet alleen zijn eigen leven wordt door deze schokkende gebeurtenis overhoopgehaald, ze heeft ook een invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nooit eerder heeft ontmoet.

Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een verhakkelde foto die toebehoorde aan zijn oudere broer Kareem. Een onduidelijke krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Française intrigeert hem, maar ze is nauwer vervlochten met zijn leven dan hij kan vermoeden. Hoe meer hij Cécile bezoekt, hoe meer Djibril verwikkeld raakt in haar duistere kwellingen. De kans wordt steeds kleiner dat hij zijn thuis en familie ooit nog terugziet.

Details

Imprint

Manteau

Uitgever

Standaard Uitgeverij - Algemeen

Publicatiedatum

26 oktober 2016

ISBN

9789460415555

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 45 min

Bestandsgrootte

481 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ish Ait Hamou (1987), bij het grote publiek ook bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance, schrijft van jongs af verhalen. In 2014 debuteerde hij met Hard hart en in 2015 verscheen zijn bestseller Cécile, het verhaal over een jongetje van wie het leven door zijn nieuwsgierigheid een onverwachte wending neemt. Naar aanleiding van de Te Gek?!-campagne verscheen in 2016 zijn novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen.