Luistervoorbeeld

Monogamie voor beginners

Het vrolijkste boek over vreemdgaan
Auteur Yvonne Kroonenberg
Voorlezer Yvonne Kroonenberg
Speelduur 4u 36m 38s
€ 15,95

Beschrijving

Sommige mensen gaan bijna terloops vreemd. Ze vergeten even dat ze al iemand hebben. Het hoeft niet eens te betekenen dat ze niet meer van hun eigen geliefde houden. Ze denken dat een goed huwelijk niet kapot kan. Maar zo is het niet. Alles kan kapot. Betekent overspel altijd een duurzame ontwrichting van een relatie of kan het geliefden dichter bij elkaar brengen, zoals een felle ruzie soms verlichting brengt? Zijn we door de natuur ontworpen voor de monogamie, zijn mannen nu eenmaal jagers en vrouwen niet te vertrouwen?

In Monogamie voor beginners, door haarzelf voorgelezen, behandelt Yvonne Kroonenberg alle aspecten van de verboden liefde. Ze beschrijft en overdenkt de vele vormen van vreemdgaan, van de maïtresse die jarenlang een schaduwbestaan leidt tot cyberseks via internet. Kroonenberg raadpleegt biologen, antropologen, sociologen en andere ervaringsdeskundigen en zoekt tot op de bodem uit waar de drang tot overspel vandaan komt. Met dit boek bewijst ze overtuigend dat serieuze non-fictie ook leuk kan zijn.

Inhoud
Inleiding
De moraal
Hoofdstuk 1: Eeuwig trouw
Hoofdstuk 2: Paringsrituelen
Hoofdstuk 3: De seksualiteit
Hoofdstuk 4: De spermaoorlog
Hoofdstuk 5: Het orgasme
Hoofdstuk 6: Werving & selectie
Hoofdstuk 7: Het begin
Hoofdstuk 8: De gevolgen
Hoofdstuk 9: De patronen
Hoofdstuk 10: Andere culturen
Hoofdstuk 11: De sleur
Hoofdstuk 12: Jaloezie

Details

UitgeverFirst Monkey Media
Publicatiedatum 31 mei 2011
ISBN 9789461491527
Taal Nederlands
Speelduur 4u 36m 38s
Bestandsgrootte 256 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg (1950) is psychologe en kenner bij uitstek van alles wat met relaties te maken heeft. Ze publiceerde onder meer de bestsellers Alle mannen willen maar één ding, Alles went behalve een vent en Wat rijmt er op huwelijk?.

Toon aanbod