Weet je, Oma
Weet je, Oma

Weet je, Oma

Wat alle grootouders willen weten

Als psychologe / psychotherapeute ervaart Karin dat niet alleen grootouders, maar ook ouders worstelen met vragen over natuur, geloof en ongeloof.

Auteur

Karin de Korte-Munk

Spreker

Karin de Korte-Munk

Speelduur

2 uur 33 min

€ 12,00

Beschrijving

Glijden onze kinderen met zijn allen af naar volslagen oppervlakkigheid?
Hangen de kleintjes de hele dag lusteloos voor tv of video?
Zijn het louter hebberige materialistjes geworden?

Psychologe Karin de Korte, zelf oma van vier kleinkinderen, zegt nadrukkelijk: 'Nee!' Mits ouders, grootouders en andere opvoeders de tijd nemen voor hun nieuwsgierige kroost, dat bordevol zit met energie en fantasie en met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Die vragen moeten wel beantwoord worden. Tweeverdienende ouders hebben daar vaak de tijd niet voor. Dus wordt er verlangend richting grootouders gekeken. Er zijn echter tegenwoordig nogal wat opa's en oma's die als babyboomers zo seculier zijn geworden, dat ze haperen, horten en stoten als het kleine grut met een spervuur aan vragen komt. Dit luisterboek is bedoeld als steuntje in de rug bij het zoeken naar de antwoorden op vaak uiterst directe vragen.

Als psychologe/psychotherapeute ervaart Karin dat niet alleen grootouders, maar ook ouders worstelen met vragen over natuur, geloof en ongeloof. Uit de vragen van haar kleindochter van vijf en haar antwoorden daarop heeft ze dit luisterboek samengesteld. Het is een dialoog geworden over twaalf maanden. Alle jaargetijden en vele feestdagen passeren de revue. Vooral de typisch Nederlandse feestdagen komen aan de orde. Maar wel tegen een eeuwenoude spirituele achtergrond. Sinterklaas, Kerstmis, Pasen, traditionele gebruiken die te maken hebben met oerbegrippen als licht en donker, straf en verzoening, vrees en verlossing en de overwinning van liefde en gulheid op kilheid en egoïsme.
Zo komen ze samen op de essentie van de spirituele en universele waarden van ieder mens. Dat gaat verder dan het christendom. Het brengt ons bij de echte multiculturele grondbegrippen.

En dat alles in een taal die begrijpelijk is voor mensen van 5 tot 100, die jeugdig zijn van hart.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De voederbak
Hoofdstuk 2: Voorjaar
Hoofdstuk 3: Pasen
Hoofdstuk 4: Hoog zomer
Hoofdstuk 5: Zomervakantie
Hoofdstuk 6: September
Hoofdstuk 7: De zon is net een vuurbol
Hoofdstuk 8: Sinterklaas
Hoofdstuk 9: Kerstmis

Details

Imprint

GVMedia

Uitgever

GVMedia, Stichting

Publicatiedatum

27 september 2012

ISBN

9789461491831

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 33 min

Bestandsgrootte

142 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Drs. Karin de Korte-Munk, psycholoog, is schrijfster van diverse boeken, waarvan twee over dromen, en sinds 1974 werkzaam in een vrijgevestigde praktijk voor psychotherapie te Wassenaar. Karin maakt deel uit van het samenwerkingsverband Bureau Groot Den Haag. Karin heeft zich gespecialiseerd in de psychoanalyse, met name droomanalyses. Ze schrijft columns in een aantal tijdschriften.