Luistervoorbeeld

Koken met gevoel

Een kookboek voor blinden en slechtzienden
Auteur Judith Eurlings
Voorlezer Marja Taconis
Speelduur 1u 22m 43s
€ 7,95

Beschrijving

Dit bijzondere kookboek is ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Het biedt deze doelgroep de mogelijkheid om op een spontane manier zelf te gaan koken. Het draagt bij aan een zelfstandigheid en is geschikt voor jonge mensen die vanaf de geboorte blind of slechtziend zijn.

De recepten van Koken met gevoel zijn van eenvoudig naar uitgebreider. Als klapper op de vuurpijl is het laatste recept toegevoegd door chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga te Maastricht.

Alle recepten van Koken met gevoel zijn voor 4 personen, tenzij specifiek anders vermeld. Ook zijn een aantal recepten vegetarisch.

Inhoudsopgave
Een klein voorproefje van wat u mag verwachten:
- appel-pompoensoep
- biefstuk met mango
- christoffeltaart
- groenteballetjes (vegetarisch)
- hemelse modder
- komkommer-yoghurtsoep
- miesalade (vegetarisch)
- rode kool met appeltjes
- steak au poivre
- tortellini
- zalmwraps
- zuurvlees uit Limburg

Details

ImprintUitgeverij Educos
UitgeverQuery Design
Publicatiedatum 5 februari 2008
ISBN 9789461491978
Taal Nederlands
Speelduur 1u 22m 43s
Bestandsgrootte 193 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Judith Eurlings
Judith Eurlings

Judith Eurlings (1977) is grafisch ontwerper en directeur van het reclamebureau Query Design. Het kookboek Koken met gevoel is door Judith Eurlings in 2001 bedacht als eindexamenproject voor de Design Academy Eindhoven.

Koken is een bezigheid waar jong en oud op een ontspannende manier vaak van kunnen genieten. Omdat koken niet voor iedereen zo eenvoudig is, heeft Judith Eurlings met Koken met gevoel een kookboek ontwikkeld dat speciaal geschikt is voor mensen met een visuele handicap, een doelgroep die diepe indruk op haar maakte.

Van Koken met gevoel is een volledig gesproken versie beschikbaar, met aanwijzingen als: luister of de boter bruin is. Daarnaast is er een 'gedrukte' versie van het boek met plastic uitneembare pagina's, die water- en vuilafstotend zijn. Zes pagina’s zijn voorzien van wrijf- en geurvlakken. Als je met je vinger over zo’n geurvlakje wrijft, ruik je de geur van bijvoorbeeld satésaus of chocolade.

Toon aanbod