Luistervoorbeeld
€ 20,65

Beschrijving

Ben je een perfectionist, een helper, een winnaar, een individualist, een observeerder, een loyalist, een optimist, een leider of een bemiddelaar? Met dit Enneagram luisterboek - gebaseerd op het eeuwenoude enneagram - ontdek je welk type je bent. Wat zijn je sterke en je minder sterke kanten? Waarom doe je wat je doet? Hoe reageren anderen op jou en waarom?

In dit luisterboek praat Enneagram-autoriteit Rita van der Weck met negen verschillende hoogopgeleide professionals. Zij werken onder andere bij de politie, de overheid, een verzekeringsmaatschappij en in de industrie, en vertellen over samenwerken, communiceren, hun sterke kanten en hun valkuilen. Wanneer je luistert naar de oorspronkelijke en persoonlijke ervaringen van deze mensen, leer je je te verplaatsen in mensen van een ander enneagramtype dan jij, en je leert een heleboel over jezelf. Met meer zelf- en mensenkennis kun je beter samenleven en -werken, zowel thuis als op je werk. Je vergroot er je persoonlijke én je professionele effectiviteit mee.

Alle sprekers en spreeksters van dit luisterboek zijn echt bestaande mensen, ze spelen niets na. Hun antwoorden zijn niet door Rita ingefluisterd, zij geven hun eigen oorspronkelijke reactie op vragen en laten daardoor een echt beeld zien van hun persoonlijkheid. Dat maakt dit Enneagram Luisterboek zo'n bijzonder en authentiek instrument om jezelf beter te leren kennen en je interactie met anderen te verbeteren.

Inhoudsopgave
Inleiding
Het Enneagram-model en de negen typen
Hoe zit het Enneagram-model in elkaar?
De Basistypen en de Pijlpartners
De Vleugels
Het doel en de mogelijkheden van het Enneagram
Type 1: De Perfectionist
Type 2: De Helper
Type 3: De Winnaar
Type 4: De Individualist
Type 5: De Observeerder
Type 6: De Loyalist
Type 7: De Optimist
Type 8: De Leider
Type 9: De Bemiddelaar
Per type
Kennismaking
De kwaliteiten en valkuilen
De ontwikkeling
Tips en inzichten
Het type op haar/zijn best
Een interview met
Slotwoord

Details

UitgeverThema
Publicatiedatum 20 maart 2008
ISBN 9789461492203
Taal Nederlands
Speelduur 3u 37m 7s
Bestandsgrootte 205 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Rita van der Weck-Capitein

Rita van der Weck-Capitein is managementcoach en werkt al jaren succesvol met het enneagram en NLP. Haar praktische aanpak is altijd gericht op het met elkaar vinden van effectieve methoden om mensen en teams vanuit hun kracht en kwaliteiten te laten leven en (samen)werken.

De volgende spellen van Rita van der Weck-Capitein zijn verschenen bij uitgeverij Thema: Het enneagramspel, Het enneagram aan het werk, Breng je enneagramtype in kaart en het Luisterboek enneagram.

Toon aanbod