SoundSeeing Amsterdam
SoundSeeing Amsterdam

SoundSeeing Amsterdam

Beleef Amsterdam met uw persoonlijke audioguide

Beleef het artistieke Amsterdam met uw persoonlijke audiogids. Download deze audiotour over de tien topbezienswaardigheden van Amsterdam. Historisch en cultureel luisterplezier!

Auteur

SoundSeeing

Spreker

Team SoundSeeing

Speelduur

0 uur 38 min

€ 14,95

Beschrijving

Beleef het artistieke Amsterdam met uw persoonlijke audiogids. Download deze audiotour over de tien topbezienswaardigheden van Amsterdam. Historisch en cultureel luisterplezier!

Deze audiotour vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze gezellige maritieme stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audiogids van Amsterdam. De gesproken reisgids is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Amsterdam:
- Gesproken informatie over tien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 4,3 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Amsterdam: 43 minuten
- EXTRA BONUS! Kaart van Amsterdam met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF-formaat bij het downloaden van de 10 MP3s van Amsterdam.

Inhoud
Centraal Station
Vele reizigers komen Amsterdam binnen via het Centraal station. Slechts weinig reizigers bekijken het station vanuit architectonisch oogpunt terwijl er genoeg over te vertellen valt.

De wallen / rosse buurt
Op de Wallen gaapt menig toerist verbaasd naar de prostituees achter de ramen. Maar het is ook een woonwijk waar moeder hun kinderen naar school brengen.

Waag
Amsterdam is flink gegroeid is in de loop der eeuwen. In de vijftiende eeuw lag hier de Oostelijke toegangspoort tot Amsterdam. Zo klein was de stad dus!

Koninklijk paleis op de Dam
Het heet weliswaar paleis maar koningin Beatrix woont hier niet. Oorspronkelijk is het gebouwd als stadhuis, maar dit veranderde begin 19e eeuw met de Franse invasie.

Damrak en Monument op de Dam
In deze oude binnenhaven ligt de oorsprong van Amsterdam. De lading van de schepen werd rechtstreeks de pakhuizen in geladen.

Burgerweeshuis/Schuttersgalerij
In de zestiende eeuw stierven vele vrouwen in het kraambed door de slechte hygiënische omstandigheden. Een logisch gevolg was dat er veel weeskinderen waren.

De Jordaan
Deze gezellige volksbuurt is tegenwoordig een hippe buurt in het centrum. Vroeger was het een arme arbeiderswijk.

Waterlooplein
Vóór de Tweede Oorlog was hier een ontzettend grote Joodse vlooienmarkt. Door de Jodenvervolging kwam er na de oorlog een kleinere voor in de plaats.

Albert Cuijp/de Pijp
Ook wel het Quartier Latin van Amsterdam genoemd. Een gezellige wijk die al enige jaren flink in opkomst is.

Vondelpark
Wereldberoemd werd dit park in de jaren ´60 van de vorige eeuw. ´Fly KLM, sleep in the Vondelpark´. Nog steeds is het een bekend park en velen weten de weg naar het park te vinden.

Details

Imprint

Shoeboxmemo

Uitgever

ShoeboxMemo

Publicatiedatum

2 april 2008

ISBN

9789461492241

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 38 min

Bestandsgrootte

38 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Tags