Luistervoorbeeld

SoundSeeing Barcelona

Beleef Barcelona met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 1u 52m 50s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef Barcelona met uw persoonlijke audiogids. Download deze uitgebreide audiotour over de tien topbezienswaardigheden van Barcelona. Historisch en cultureel luisterplezier.

Deze audiotour vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze kunstzinnige havenstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt de audiotour op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguide van Barcelona. De audiotour is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Barcelona:
- 10 bezienswaardigheden
- Gemiddelde speelduur per bezienswaardigheid: 12,5 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Barcelona: 125 minuten

Inhoud
Barri Gòtic (Placa de Sant Jaume/Placa del Rei/Palau Reial Major)
Als u de historische sfeer van de stad wilt proeven, moet u in deze wijk in het stadscentrum zijn. Met zijn talloze smalle straatjes die tussen oude huizen kronkelen, is het de oudste buurt van Barcelona.

Casa Mila/La Pedrera
Slechts één eeuw geleden was dit nog een nieuwbouwgebied waar architecten de vrije hand kregen. Zo ook Gaudi, die dit appartementencomplex bouwde dat eigenlijk meer weg heeft van een gigantisch beeldhouwwerk

Illa de la Discordia (Casa Batllo, Amatller, Lleo Morera)
Aan de Passeig de Gracia liggen drie fantasierijke, modernistische huizen. Gaudí tekende voor Huize Batllo (inclusief het trottoir!) en de doorsnee woning onderging een totale metamorfose.
Kathedraal van Barcelona/Kathedraal van Santa Eulàlia
Deze kathedraal staat vol met beroemde relikwieën, bewaakt door ganzen! Zo hangt hier het beroemde kruisbeeld dat voor de ondergang van het Osmaanse rijk zou hebben gezorgd.

La Rambla (vanaf monument a Colom naar Placa de Catalunya)
Deze langgerekte boulevard ligt tussen een groot plein vol warenhuizen en het Columbus monument dat bij de mooie, oude haven ligt. De straat is altijd druk en gezellig, vol met kraampjes.

Montjuïc, Font Magica, Palau Nacional Estadio Olympique
Als u de klim naar boven heeft gemaakt kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Of bezoek één van de vele bars, parken, musea en gebouwen van de Wereldtentoonstelling en de Olympische Spelen.

Parc de la Ciutadella met Arc del Triomf
Waar eens een berucht fort lag, ligt nu een openbaar park. Wie lekker wil picknicken, doet dit bij voorkeur met uitzicht op de immense en barokke waterval van Josep Fontsère.

Park Guell
Wat de rijke fabrikant Guell ooit bedoeld heeft als villawijk, lijkt nu wel op de Spaanse variant van het Efteling Sprookjesbos!

Placa d´Espanya met Arena en Parc Joan Miró
De in bouwsteigers gehulde arena heeft - gelukkig - nooit echt bezoekers aangetrokken voor het stierenvechten maar wel voor popconcerten en circusvoorstellingen.

Sagrada Familia/De Temple Expiatori de la Sagrada Familia
Het levenswerk van Gaudi staat na 120 jaar bouwen, nog steeds in de steigers. Zal het ooit afkomen? Zelfs mét steigers is het een grootse en spectaculaire kerk die u gewoonweg gezien moét hebben!

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 2 april 2008
ISBN 9789461492258
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 52m 50s
Bestandsgrootte 106 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.