Luistervoorbeeld

SoundSeeing Berlijn

Beleef Berlijn met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 1u 9m 59s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef het bruisende Berlijn met uw persoonlijke audiogids. Download deze audiotour langs de tien topbezienswaardigheden van Berlijn.

De audiotour vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden uit deze bijzonder levendige stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt SoundSeeing Berlijn op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguide van Berlijn. De audiotour is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Berlijn:
- Gesproken informatie over tien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 7,5 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Berlijn: 75 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Berlijn met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF-formaat bij het downloaden van de audiotour over Berlijn.
Inhoud
Potsdamerplatz
Berlijn was jarenlang zo’n grote bouwput dat maar liefst eenderde deel van alle bouwkranen ter wereld in deze stad stond! Ook dit plein werd rigoureus aangepakt.

Reichstag
De bekende foto van de Russische soldaat met wapperende overwinningsvlag is hier op het dak genomen. De gevechten waren nog niet helemaal voorbij, maar zo wilde Stalin iedereen laten zien dat hij al gewonnen had.

Charlie, De Muur en Topografie des Terrors
De Muur luidde de Koude Oorlog in die voor verdeeldheid in Berlijn, Duitsland en in de hele wereld zorgde. Bij grenspost ‘Checkpoint Charlie’ keken West en Oost letterlijk in elkaars tanklopen.

Brandenburger Tor
Hét symbool van Berlijn, deze toegangspoort met wereldberoemde paardenvierspan bovenop. Ontelbaar vaak gefotografeerd. Siert zelfs het Duitse Eurobiljet.

Keizer Wilhelm herinneringskerk en Europa Center
Wie van ‘indrukwekkend’ houdt, moet de restanten van deze oude kerk zeker gaan zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verminkten heftige bombardementen het gebouw.

Alexander Platz met onder andere de TV Toren en Het Rode Raadhuis
Alex (zoals de Berliners het noemen) evolueerde van levendige veemarkt tot het betonachtige plein van nu. De Neptunusbron vrolijkt het geheel wat op, maar pas echt leuk zijn de anekdotes over de Tv toren!

Boulevard Unter den Linden
We nemen u mee op een prachtige wandeling op deze beroemde boulevard. Hoogtepunten zijn de Staatsopera, de Neuhe Wache, het boekverbrandingmonument en het standbeeld van Frederick de Grote.

Slot Charlottenburg
Het rustige en nietszeggende dorpje Lutzow wat hier ooit lag, werd eind zeventiende eeuw wakker geschud door de komst van dit zomerpaleis.

Lustgarten op Museumeiland met onder andere Berliner Dom, Pallast der Republik en het voormalige Keizerlijk Paleis
De oorlog en de communisten hebben veel gesloopt, maar gelukkig niet alles. Dit plein met haar oude gebouwen bleef overeind en vormt nu een mooie wandelronde.

Holocaust-Monument en Hitler’s bunkerstelsel
Berlijn en de Tweede Wereldoorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: hier zetelde het nazi-regime. Om de oorlog en haar slachtoffers nooit te vergeten, is dit glooiende terrein met betonnen zuilen aangelegd.

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 2 april 2008
ISBN 9789461492265
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 9m 59s
Bestandsgrootte 66 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.