Luistervoorbeeld

SoundSeeing Istanbul

Beleef Istanbul met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 2u 7m 24s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef het sfeervolle Istanbul met uw persoonlijke audiogids. Download deze audiotour met de tien topbezienswaardigheden van Istanbul. Historisch en cultureel luisterplezier!

Deze audiotour vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze smeltkroes van culturen. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguide van Istanbul. De audiotour is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Istanbul:
- Gesproken informatie over tien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 11,6 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Istanbul: 116 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Istanbul met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF-formaat bij het downloaden van de audiotour van Istanbul.

Inhoud
De Blauwe moskee/Sultan Ahmet I moskee
Bekijk deze moskee in het licht van de ondergaande zon, met vogels die rond de minaretten cirkelen en u weet: Sprookjes bestaan!

Fontein van Ahmet III bij Rijkspoort
Bij een fontein hoort niet persé spuitend water. Dat bewijst deze Ottomaanse fontein! Bij deze sierlijke, openbare waterbron kon je vroeger ter afkoeling een sorbet of water met een smaakje kopen.

Baden Roxelana
Ooit huisvestte dit gebouw de baden van Roxelana, een hammam gemaakt voor de vrouw van de Sultan. Nu zit er een door de staat gerunde tapijtwinkel in.

Oriënt Express/Sirkeci Station
Verre, exotische reizen zijn nu dan wel heel gewoon, maar zoiets bijzonders als de Oriënt Expres zal zelfs de GROOTSTE globetrotter aanspreken!

Sulemaniye Moskee
Dit grote complex gaat zo op in haar omgeving dat het misschien wel één van de grote geheimen van de stad is! De audiotour leidt u rond op het mega complex en overstelpt u met bijzondere informatie.

Aya Sofya/ Haghia Sophia
Wat oorspronkelijk een Christelijke kerk was, is nu een moskee. Het 1400 jaar oude gebouw verwonderde de wereld vroeger al door zijn enorme koepel. Het veranderde de bouwtechniek.

Hippodroom/At Meydani (plein van de paarden)
Dit parkje met de meest vreemde obelisken en zuilen, vormde eens een gigantisch stadion: Het bood plaats aan maar liefst 100.000 bezoekers!

Topkapi paleis
Hier krijgt u een indruk hoe de sultans met hun harems en hofhoudingen in voorgaande eeuwen geleefd hebben. Het complex is enorm!

Gülhane Park (o.a. Parade Paviljoen)
Van oorsprong was dit park bezaaid met rozen. De aangename bloemengeur was hierdoor zelfs tot in het aangrenzende Topkapi paleis te ruiken!

Grote Bazaar, Constantijns zuil en de hamam bij Çemberlitas 83
Deze Grote Bazaar is de voorloper van een modern, overdekt winkelcentrum. Eigenlijk vooral geschikt om souvenirs te kopen.

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 2 april 2008
ISBN 9789461492272
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 7m 24s
Bestandsgrootte 119 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.