Luistervoorbeeld

SoundSeeing Lissabon

Beleef Lissabon met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 1u 16m 11s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef het prachtige Lissabon met uw persoonlijke audiogids! Download deze audiotour met de tien topbezienswaardigheden van Lissabon. Historisch en cultureel luisterplezier!

Deze audiotour vertelt u het verhaal achter tien historische en culturele bezienswaardigheden in deze eeuwenoude cultuurstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de audiogids van Lissabon. De gesproken gids is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Lissabon:
- Gesproken informatie over tien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 8 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Lissabon: 80 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Lissabon met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden van de audiotour over Lissabon.

Inhoud
Mosteiro dos Jerónimos
Met dit prachtige gebouw toonde koning Manuel de Eerste zijn dankbaarheid aan de maagd Maria voor het welslagen van de ontdekkingsreis van Vasco da Gama naar India.

Padrão dos Descobrimentos
Dit reusachtige monument in de vorm van een typisch Portugees zeilschip lijkt zo weg te kunnen varen. Het vormt een symbool voor de Portugese Gouden Eeuw van de Ontdekkingen.

Torre de Belém
Wat de Eiffeltoren voor Parijs is, dat is deze toren voor Lissabon. Het was het laatste Portugese gebouw dat de zeevaarders zagen wanneer ze aan hun lange ontdekkingstocht begonnen.

Ponte de 25 abril en Cristo Rei
Dat de Portugezen niet alleen vroeger wereldreizigers waren, blijkt hier. Zo hebben ze van uit San Francisco de Golden Gate brug gekopieerd en uit Rio de Janeiro het Christusbeeld.

Praça do Comércio/Terreiro do Paço
Deze grote, open ruimte is een van de meest majestueuze pleinen van Lissabon. Vroeger was het de belangrijkste toegangspoort tot de stad en stond hier het koninklijk paleis.

Praça de Dom Pedro IV/Rossio plein
Al in de middeleeuwen was het plein een belangrijks schouwspel voor allerlei openbare aangelegenheden, van demonstraties tot stierengevechten.

Praça Marquês de Pombal en Parque Eduardo VII
De markies van Pombal zorgde na de aardbeving van 1755 dat de ‘doden begraven werden en de mouwen opgestroopt.’ Ook werd de benedenstad naar zijn plannen gemodelleerd.

Bairro Alto en Elevador de Santa Justa
Deze letterlijk ‘hooggelegen wijk’ is een van de meest pittoreske wijken van de stad. Met haar chique straten en winkels, galeries, cafés en natuurlijk de fadohuizen.

Castelo de São Jorge en Alfama
De tuinen en nauwe, middeleeuwse straatjes van de wijk Alfama en het kasteel ademen een bijzondere sfeer. Het fort deed lange tijd dienst als Koninklijke residentie.

Parqu das Nações en Torre de Vasco Da Gama
Het voormalige terrein van de Wereldtentoonstelling van 1998 is tegenwoordig bijna een heus familiepark te noemen. Een niet te missen highlight.

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 7 april 2008
ISBN 9789461492289
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 16m 11s
Bestandsgrootte 71 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.