Luistervoorbeeld

SoundSeeing Parijs

Beleef Parijs met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 1u 21m 30s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef het romantische Parijs met uw persoonlijke audiogids. Download deze audiotour over de vijftien topbezienswaardigheden van Parijs! Deze audiotour vertelt u het verhaal achter bekende bezienswaardigheden uit de charmante lichtstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt SoundSeeing Parijs op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audiogids van Parijs. De gesproken reisgids is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Parijs:
- Gesproken informatie over vijftien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 6 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Parijs: 85 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Parijs met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 15 MP3’s van Parijs.

Inhoud
De Eiffeltoren
Hèt monument dat Frankrijk op de wereldkaart heeft gezet: La tour Eiffel. Dat Gustave Eiffel van oorsprong een bruggenbouwer was, is terug te zien in het ontwerp.

Notre Dame en square Jean XXIII
Deze gotische kathedraal met haar prachtige façade is vooral beroemd geworden door schrijver Victor Hugo.

Pont Neuf
De Pont Neuf verbindt het île de la Cité met de oevers van de Seine. Ondanks de naam, nieuwe brug, is dit de oudste overgebleven brug van de stad.

La Bastille, Colonne de Juillet en Opéra
Het verhaal van een kasteel dat een gevangenis werd. Met de bestorming van La Bastille op 14 juli 1789 begon hier de Franse Revolutie.

Place Charles de Gaulle, Champs Elysées
Eén van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Hier komen twaalf grote boulevards uit, waaronder de Champs-Élysées. Het hoorde allemaal bij de plannen van de stadsvernieuwing uit de 19e eeuw.

Arc de Triomphe
Deze overwinningsboog werd ter meerdere eer en glorie voor keizer Napoleon gebouwd na de gewonnen veldslag bij Austerlitz.

Place de la Concorde
De verzoenende naam moest al het bloedvergieten dat hier gebeurde doen vergeten. Op dit ‘Plein van de Eendracht’ rolden vele koppen door de guillotine.

Jardin des Tuileries
Deze tuin werd ontworpen voor de Franse koninginnen en hoorde bij het gelijknamige paleis dat hier eens lag. Een meesterwerk!

Arc de triomphe du carroussel
‘Het kleine broertje van’ vormde vroeger de toegang tot het Tuilerienpaleis. Maar na een grote brand, veroorzaakt door opstandelingen, was de triomfboog het enige wat nog resteerde.

Het Louvre
Oorspronkelijk was het een fort, maar in de loop der eeuwen werd het via een omvangrijk paleis omgevormd tot een museum. Met naar eigen zeggen de grootste kunstcollectie ter wereld.

Hotel des Invalides
Tot in de zeventiende eeuw moesten gewonde oorlogsvetarenen maar zien hoe en of ze verzorgd werden. In dit ‘hotel’ werden ze opgevangen, mits ze aan de strenge eisen voldeden.

Dôme des Invalides
De vergulde koepel van de kerk schittert u vanuit alle hoeken in Parijs tegemoet. De Franse Zonnekoning wilde dat alle Franse koningen hier begraven werden.

Sacré Coeur bij Montmartre
Op een heuvel in Parijs is het schilderachtige Montmartre gebouwd. De wijk heeft altijd een aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstenaars, zoals schrijvers en schilders.

Saint Sulpice
Vooral bekend geworden onder het grote publiek door de roman van Dan Brown. Terwijl deze neoklassieke kerk ook voor die tijd toch ook al belangrijk was.

La Grande Arche de la Défense
De skyline van dit zakencentrum vormt een schril contrast met de rest van Parijs. Hier werd zo’n beetje alles gebouwd wat in het centrum van de stad niet mocht.

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 2 april 2008
ISBN 9789461492302
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 21m 30s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.