Luistervoorbeeld

SoundSeeing Praag

Beleef Praag met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 2u 11m 27s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef het pittoreske Praag met uw persoonlijke audiogids. Download deze audiotour met de tien topbezienswaardigheden van Praag. Historisch en cultureel luisterplezier!

Deze audiotour vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze koninklijke stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguide van Praag. Deze audiotour is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Praag:
- Gesproken informatie voer tien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 13,4 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Praag: 134 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Praag met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden van de audiotour van Praag.

Inhoud
Praagse Burcht/Prazsky Hrad
Dit paleizencomplex is maar liefst 7 voetbalvelden groot en beheerst de skyline van Praag aan de linkeroever. Wie kent het silhouet van de torens van de gotische Vituskathedraal niet?

Gouden straatje/Zlatá Ulièka 75
Een klein straatje met krappe huisjes, wat valt daar nou over te vertellen? Best veel eigenlijk. U neemt als het ware een ‘trip down memory lane’ met ontelbare legendes.

Oude Stadsplein/Staromêtské Námêstí
Als er al zoiets bestaat als een ideaalbeeld van een Europees historisch plein, dan is het dit plein wel. In het verleden kozen de nazi’s en de communisten deze plaats uit als er iets te vieren viel.

Stadhuis Oude stad/Starometská Radnice
Dé toeristentrekker bestaat uit een middeleeuwse poppenshow die elk heel uur in de klokkentoren van het stadhuis voorbij trekt. Maar ook verhalen over onthoofdingen en beschietingen horenbij deze locatie.

Joodse Wijk/Josefov
Eén van de oudste getto’s in Europa. Symbool voor de standvastigheid van de joden in Praag. Eeuwenlang hebben ze veel moeten verduren met als dieptepunt de brute vervolging door de Nazi’s.

Tyltheater/Stavovské Divadlo
Inwoners van Praag waren groot fan van Mozart. De componist vereerde hen met een bezoekje aan het Tyltheater. Hier werden zijn Praagse Symfonie en de opera Don Giovanni voor het eerst opgevoerd.

Karelsbrug Oude stad, Clementinum, Sint Franciscuskerk, Kruisridderplein Karluv Most bij Staré Mesto
Vanaf het kruisridderplein kijkt een beeld van Karel de Vierde naar zijn schitterend bouwwerk: de Karelsbrug. Of zou hij naar de gotische porno op de Bruggetoren gluren?

VERVOLG van de Karelsbrug tot aan kleine Zijde/Karluv Most tot aan Malá Strana
Het beeld dat het meest opvalt is die van Jan van Nepomuk. Hij werd ingezet in de strijd tussen de protestanten en de katholieken. Deze heilige moest volgens de jezuïten het nieuwe idool worden.

Waldsteinpaleis en tuinen
Een oase van rust in de drukke stad. Veldheer Albrecht von Waldstein was behoorlijk slim om dit mooie paleis met prachtige tuinen te laten bouwen. Of was het eerder doortrap van hemt?

Wenceslasplein/Václavské Námêsti
De bijna één kilometer lange plaza is niet zozeer een plein maar eerder een licht oplopende boulevard. Een vergelijking met de Champs-Elysees in Parijs is snel gemaakt.

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 2 april 2008
ISBN 9789461492319
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 11m 27s
Bestandsgrootte 123 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.