Luistervoorbeeld

SoundSeeing Rome

Beleef Rome met uw persoonlijke audioguide
Auteur SoundSeeing
Spreker Team SoundSeeing
Speelduur 2u 16m 44s
€ 14,95

Beschrijving

Beleef het antieke Rome met uw personal audiogids. Download deze audiotour met de vijftien topbezienswaardigheden van Rome!

De audiotour vertelt u het verhaal achter vijftien bekende bezienswaardigheden in deze eeuwenoude monumentale stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audiogids van Rome. De gesproken gids is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Rome:
- Gesproken informatie over vijftien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 8,3 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Rome: 125 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Rome met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden van de audiotour van Rome

Inhoud
Pantheon/kerk van Santa Maria ad Martyres
De voorgangers van deze tempel gingen steeds in vlammen op, maar deze heeft de tand des tijds doorstaan. Na bijna tweeduizend jaar staat het er nog. Een architectonisch hoogstandje!

Sint Pieter/Vaticaanstad
Het centrum van het katholieke geloof ligt in een klein stadsstaatje waar de paus de sceptor zwaait. Er zijn genoeg redenen om de Sint Pieter te bezoeken. De koepel van Michelangelo is er één van.

Trevi Fontein
De bekendste fontein van Rome dankzij faam aan actrice Anita Ekberg die in de legendarische film La Dolce Vita van regisseur Federico Fellini ongeremd in de fontein ronddartelt.

Markten van Trajanus
Altijd al willen weten waar de oude Romeinen boodschappen deden? In dit futuristische winkelcomplex. Er waren vijf verdiepingen met meer dan 150 winkels.

Colosseum/Amfitheater van Flavius
Vroeger lag de arena er wel iets beter bij, maar nog steeds is het een imposante ruïne. Luister naar hoe het zich er in de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk aan toe ging.

Constantijns boog
De meest recente van de drie triomfbogen in Rome is een samenraapsel van bij elkaar gejatte onderdelen. Constantijn stond erop dat hij er ook één kreeg.

Spaanse trappen/De Scalinata della Trinità dei Monti
Al in de 18e en 19e eeuw was dit een hotspot voor toeristen. De trap is een ontmoetingsplek waar je zien en gezien wilt worden.

Monument Victor Emmanuel
Er wordt gezegd dat dit de mooiste plek in Rome is... omdat het de enige locatie is waarvandaan je het monsterlijke monument niet kunt zien. Toch, er valt genoeg schoonheid aan te ontdekken.

Insula, Aracoeli trappen, Cordonata en Capitool (Campidoglio)
Rome lijkt soms één groot openluchtmuseum waar het ene monument na het andere komt. Deze bezienswaardigheden liggen ook al zo handig dicht bij elkaar!

Piazza Navona
De ovaalvorm van het plein verraadt haar oude functie als renbaan. Door de eeuwen heen is dit onder de grond komen te liggen en werd het een plein.

Piazza del Popolo met Porta del Popolo
Vindt u de tegenwoordige douanecontroles wel eens vervelend, denk dan aan de pelgrims die via de Porta del Popolo Rome wilden binnenkomen. De security check die zij moesten doorstaan was heel wat dubieuzer.

Villa Borghese Park
Een park om lekker in de schaduw uit te rusten. Het is een populair park, omdat er zoveel te doen is: wandelen, roeien, naar de beelden kijken en allerlei overblijfselen van de wereldtentoonstelling bezichtigen.

Scala Sancta en Sancta Sanctorum
Volgens overlevering beklom Jezus deze trap op de dag van zijn veroordeling. Er zouden bloeddruppels door de doornenkrans op zijn hoofd op de treden zijn gevallen.

San Giovanni in Laterano
Omdat alle pausen in het paleis naast de kerk woonden, was dit lange tijd de belangrijkste kerk van het Christendom.

Santa Maria Maggiore/Maria Ad Nivas
Toen hier in de vierde eeuw -hartje zomer- op miraculeuze wijze sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden, wist de paus genoeg. Dit was het wonder waarover Maria hem verteld had.

Details

ImprintShoeboxmemo
UitgeverShoeboxMemo
Publicatiedatum 2 april 2008
ISBN 9789461492326
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 16m 44s
Bestandsgrootte 129 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.