Jordaan wandelroute
Jordaan wandelroute

Jordaan wandelroute

Stadswandeling tussen je oren

Deze audiotour biedt een nieuwe manier om al wandelend kennis te maken met de Jordaan, één van de bekendste buurten van Amsterdam.

Auteur

Walk the Walk

Sprekers

Maaike Martens, Gijs Kummerling, Hanneke Last, Floor Hesseling

Speelduur

0 uur 56 min

€ 9,95

Beschrijving

"Hoi. Mijn naam is Sophie en ik leid je vandaag rond door de Jordaan. Om je een zo goed mogelijk beeld van de bekendste buurt van Nederland te geven word ik tijdens deze tour regelmatig bijgestaan door buurtgenoten. Zij vertellen je over de charme, de armoede, de gedempte grachten, de schitterende hofjes, de Amsterdamse humor en de bekende artiesten. Benieuwd? Ik wacht op je bij het Johnny Jordaanplein."

Walk the Walk Audiotours biedt een nieuwe manier om al wandelend kennis te maken met de Jordaan, één van de bekendste buurten van Amsterdam. In de audiotour worden tekst, stadsgeluid en muziek via je koptelefoon samengesmolten tot een ware sfeerbeleving.

Historische feiten, buurtbewoners, verrassende verhalen en de persoonlijke begeleiding van een rasecht Amsterdams personage, brengen de buurten tot leven. Walk the Walk heeft de audiotours ontwikkeld voor iedereen die zelf de sfeer van een stad wil proeven en zelf het tempo en ritme van de dag wil bepalen. Bij de productie van de audiotours is gebruik gemaakt van talloze interviews met buurtbewoners en is grondig onderzoek gedaan naar de feitelijke informatie per buurt. 'Sophie' vertelt je er alles over en voert je, via je MP3-speler, door Amsterdam in een wereld vol geluid en muziek.

De tours omvat audiobestanden van een klein uur, maar u bent gemiddeld anderhalf uur onderweg. Inclusief handige plattegrond.

Inhoud
1: Inleiding
2: Johnny Jordaanplein
3: Sophie
4: Westertoren
5: Scheve hoeken
6: De naam Jordaan
7: Anne Frankhuis
8: Theo Thijssen museum
9: Kalverstraat van de Jordaan
10: 13e huis
11: Westerstraat
12: Tichelstraat
13: Karthuizerhofje
14: Speelplaats
15: Amsterdamse humor
16: Suykerhofje
17: Kasteel van de Jordaan
18: Palingoproer
19: Beeld van Theo Thijssen
20: Lekkere Sluis
21: Noordermarkt
22: Café het bruine Paard
23: Tuinstraat
24: Anslo's Hofje
25: Café 't Smalle
26: Afscheid Sophie

Details

Imprint

Walk the Walk

Uitgever

Walk the Walk

Publicatiedatum

2 mei 2008

ISBN

9789461492517

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 56 min

Bestandsgrootte

46 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Tags