Oma's Atlas
Oma's Atlas

Oma's Atlas

Het spannende avontuur van de houten Atlas, een houten poppetje met een grote bal op zijn schouders (de wereld). Het verhaal is erg beeldend en kleurrijk geschreven. Leeftijd: 9+

Auteur

Watze Jan de Vries

Spreker

Riekje Sijsma-Swellengrebel

Speelduur

1 uur 9 min

€ 9,56

Beschrijving

Boven op de Friese staartklok in de boerderij van Rinskes ouders staat Atlas: een houten poppetje, dat een grote bal op zijn schouders draagt. Het verbeeldt de Griekse god Atlas met de wereldbol. Als Rinske trouwt en met haar man in de stad gaat wonen, krijgt ze de klok van haar ouders cadeau. Maar bij de verhuizing van de klok naar de stad gaat er iets mis. Atlas valt uit de verhuiswagen en raakt zoek. Een hond vindt hem. En dat wordt voor Atlas het begin van een maandenlange zwerftocht, waarbij hij verschillende dieren ontmoet en heel wat spannende avonturen beleeft.

Een boeiend en grappig verhaal.

De spannende zwerftocht van de houten Atlas wordt beschreven door de schrijver Watze Jan de Vries. Net als Homerus, de schrijver van het bekendste boek over de zwerftocht van een held, is De Vries blind. Toch is ook zijn taal uitermate beeldend en kleurrijk. Na het schrijven van een aantal boeken voor volwassenen is dit De Vries’ eerste kinderboek. Zijn ideale lezer is, net als zijn oudste kleinzoon, negen jaar.

Over de uitgever
Stichting Beleyes wil de integratie van slechtziende en blinde mensen bevorderen en doet dit onder meer door het Nederlandse publiek in contact te brengen met de vele talenten van mensen met een visuele beperking, o.a. door het uitgeven van (luister)boeken van de blinde auteur Watze Jan de Vries.

Details

Imprint

Stichting Beleyes

Uitgever

Stichting Beleyes

Publicatiedatum

10 juli 2008

ISBN

9789461492531

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 9 min

Bestandsgrootte

84 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën