Luistervoorbeeld

Katharina!

Tsarina aller Russen
Auteur Nelleke Noordervliet
Spreker Nelleke Noordervliet, Oscar Siegelaar, Nynke Borgman
Speelduur 1u 0m 46s
€ 15,94

Beschrijving

Nelleke Noordervliet als Katharina de Grote wekt de oude keizerin tot leven in indringende, barokke monologen en in poëtische herinneringen aan haar jeugd.

'Mijn naam is Katharina II', zei de tsarina wanneer men haar Katharina de Grote noemde, 'latere generaties zullen hun eigen oordeel moeten vormen over wat ik heb gedaan'. Ooit was ze een meisje, nu is ze een lelijke, oude, oppermachtige vrouw die zich heeft omringd met een kleine kring van vertrouwelingen. 'Ik ben op mijn hoede, ik slaap licht', zegt Katharina, want alleenheersers zijn nooit veilig. De dialogen met haar jonge minnaar Zubov en haar getrouwe Dashkova onthullen de sfeer van intriges en dreiging aan het hof van Katharina de Grote van Rusland: Wat is er overgebleven van haar droom van een verlicht Rusland?

Cast
Katharina: Nelleke Noordervliet
Dashkova: Nynke Borgman
Zubov: Oscar Siegelaar

Bewerking en regie: Ineke Holzhaus
Muziek: Christiaan de Roo
Techniek: Micha de Kanter, Frans de Rond

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 12 juli 2008
ISBN 9789461492647
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 0m 46s
Bestandsgrootte 60 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht en was een tijdlang actief in de gemeentepolitiek (PvdA) in Monster. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Met haar volgende romans viel ze regelmatig in prijzen en nominaties. Bij uitgeverij Augustus verschenen van haar de roman Pelican Bay (2002), de verhalenbundel Mevrouw Gigengack. Uit het leven van een dame (2004) en de essaybundel Een plaats voor de geestdrift (2004). In februari 2005 publiceerde zij Altijd roomboter, een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay, dat elf drukken beleefde en waarvan er meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht. In april 2006 verscheen Veeg teken en op 16 januari 2008 is haar nieuwe roman Snijpunt verschenen.

Toon aanbod