Luistervoorbeeld

Hoe plast een astronaut?

50 superslimme kindervragen over ruimtevaart
Auteur Theo Jurriens
Voorlezer Theo Jurriens
Speelduur 36m 26s
€ 10,35

Beschrijving

“Hoe word je astronaut?”
“Hoe slaapt een astronaut?”
“Kun je ook skaten op de maan?”
“Hebben astronauten wel eens ruzie in de ruimte?”
“Waarom mogen er geen kinderen mee de ruimte in?”


Een super-interessant luistercollege vol feiten en wetenswaardigheden over ruimtevaart voor nieuwsgierige kinderen én hun ouders, om te beluisteren op reis, thuis of in de klas. Vragen over of je kunt skaten op de maan, of astronauten wel eens heimwee hebben en of er ook vrouwen astronaut kunnen worden? Deze en nog vele andere vragen over ruimtevaart worden gesteld door kinderen uit diverse groepen van de basisschool en op een begrijpelijke en originele manier beantwoord.

De vragen worden gesteld door kinderen uit groep 6 van openbare basisschool De Borgh in Zuidlaren. De antwoorden worden gegeven door drs. Theo Jurriens, natuurwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Details

UitgeverLuisterWijs
Publicatiedatum 13 juli 2008
ISBN 9789461492883
Taal Nederlands
Speelduur 36m 26s
Bestandsgrootte 44 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Theo Jurriens

Drs. Theo Jurriens studeerde Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen en is communicatieadviseur bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Jurriens vindt het belangrijk om anderen enthousiast te maken voor de wetenschap en techniek. Daarbij weet hij zowel jongeren als volwassenen te bereiken en te fascineren. En natuurlijk behoort het verkennen van het heelal tot zijn favoriete activiteiten.

Toon aanbod