Luistervoorbeeld

Long Distance

Een telefoonthriller. Hoorspel met Katja Schuurman en René van Asten
Auteur Hiekelien van den Herik
Voorlezer Katja Schuurman, René van Asten
Speelduur 36m 30s
€ 15,94

Beschrijving

Leo moet met de zaak mee naar een conferentie in Peking. Zijn collega Bram heeft er zin in, lekker zuipen en dollen met de vrouwtjes. Leo niet: hij ligt in scheiding en ziet zijn leven aan scherven. Zijn vrouw is vertrokken met de kinderen en Leo hoopt maar dat ze een boodschap achterlaat op zijn antwoordapparaat. Als hij zijn huis belt neemt ene Maartje de telefoon op. Leo snapt er niets van, maar al gauw krijgt hij een bijzondere telefoonrelatie met de steeds intiemer wordende Maartje, die kennelijk zijn huis gekraakt heeft. Onherstelbare dingen gebeuren. De chaos is compleet. Hiekelien van den Herik heeft een onontkoombare en geestige thriller geschreven.

Cast
Leo: René van Asten
Maartje: Katja Schuurman
Bram: Hylke van Sprundel
Koen, bellboy: Pink Steenvoorden
Receptioniste: Hilde Smit

Muziek: Christoph Martin
Regie: Ingrid van Frankenhuyzen
Techniek: Berko Mulder

Inhoud
Maandag
Dinsdag
Maartje
Taxi
Verjaardag
Feestje
Noorwegen

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 27 juli 2008
ISBN 9789461493361
Taal Nederlands
Speelduur 36m 30s
Bestandsgrootte 30 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'In Long Distance levert Katja Schuurman wellicht haar beste performance sinds Van Gogh’s Interview, in een telefoonthriller die zich alleraangenaamst tegen het schedeldak laat projecteren tijdens het uitruimen van de afwasmaschine. Men vergeet zelfs het roken.’ (Robert Gooijer - Volkskrant magazine)

Over de auteur
Photo Hiekelien van den Herik
Hiekelien van den Herik

Hiekelien is in 2005 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij de opleiding writing for performance. Dit is een 4-jarige, allround schrijfopleiding, waar ze afstudeerde met het theater/film tweeluik Grip/Eclips. Inmiddels werkt ze als freelance schrijver en vertaler, ondermeer met het Syndicaat, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ook is ze verbonden aan het Platform Theaterauteurs.

In haar teksten zoekt ze een wisselwerking tussen poëzie en spreektaal, glimlachen en schaafwonden, realisme en fantasie. Daarbij spelen muziek en muzikaliteit een grote rol. Naast en rondom haar taalobsessie houdt ze zich bezig met muziek (maken) en digitaal ontwerp.

Toon aanbod