Luistervoorbeeld

Concentreren kun je leren met hypnotherapie

Betere resultaten met minder moeite
SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Rob van der Wilk
Spreker Rob van der Wilk
Speelduur 1u 1m 54s
€ 11,98

Beschrijving

Je goed kunnen concentreren betekent dat je je aandacht bij een bepaald onderwerp kunt hebben en houden, wat er ook gebeurt. Dat je je denkkracht helemaal kunt richten op hetgeen waar je op een bepaald moment mee bezig bent, zonder dat je gedachten ‘uitwaaieren’ naar allerlei andere zaken. Hypnotherapie is een doeltreffende manier om jezelf te leren je goed te concentreren. Hypnotherapie doet aan hypnose denken, en veel mensen vinden dat ‘eng’. Daar is geen enkele reden voor: Hypnotherapie is niet voor niets een behandelmethode die door de wetenschap wordt gesteund, door artsen wordt voorgeschreven en met veel succes wordt toegepast.

Veel mensen hebben moeite om zich goed en zo lang als dat nodig is op één onderwerp te concentreren, vaak veel meer dan ze zelf in de gaten hebben. Let er tijdens de dagelijkse bezigheden maar eens op hoe vaak het gebeurt dat je eventjes of voor langere tijd wordt afgeleid van hetgeen waar je mee bezig bent en ook eigenlijk wilt zijn. Storende geluiden van tv of verkeer, een collega die iets vraagt, een zoon of dochter die aandacht nodig heeft, een deur die opengaat, enzovoort. Of je laat je bijna ongemerkt afleiden doordat je gedachten ‘wegzweven’ naar andere dingen die je bezig houden, met name de leuke of juist de minder leuke.

Wie niet gewend is om zich goed te concentreren is zich daar vaak niet van bewust, omdat hij of zij het verschil nooit heeft ervaren. Maar wie eenmaal geleerd heeft de aandacht gericht te houden kent het verschil wel, en weet ook wat de resultaten daarvan zijn.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Ontspannen
2: Concentratie
3: Verankeren
4: Mantra’s
5: Time out 1
6: Positieve concentratie
7: Concentreren, leren en presteren
8: Concentratie en visualisatie
9: Time out 2

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461493521
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 1m 54s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rob van der Wilk

Rob van der Wilk (1946-2012) was hypnotherapeut en docent natuurlijke genees- en behandelwijzen, bestudeerde in 1980 de Ericksoniaanse psychotherapie die vanaf 1970 in Europa in de belangstelling staat. Hij ontwikkelde de beroepsopleiding Basistechnieken Hypnose en de vervolgopleiding Hypnose en Hypnotherapie, en is supervisor over driejarige beroepsopleiding Psychotherapie+ van de Andromeda Academy.

Rob van der Wilk verbindt de positieve Ericksoniaanse gedachten over het gebruik van het totale bewustzijn aan zijn voorliefde voor de Freudiaanse medische hypnose. Op basis van het gedachtegoed van Sigmund Freud en Milton Erickson ontwikkelde hij de psychoanalytische hypnotherapie, één van de best werkende verwerkingstherapieën van dit moment.

Samen met een team van medewerkers bedacht hij een krachtig systeem met een helende, therapeutische werking, gebaseerd op 25 jaar werkervaring. Dit systeem wordt ook in zijn luisterboeken toegepast.

Toon aanbod