Luistervoorbeeld

Gezond en ontspannen met Tai Chi

SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Aliza Thomas
Spreker Aliza Thomas
Speelduur 1u 10m 19s
€ 11,98

Beschrijving

Tai Chi Chuan zal een verademing voor je zijn, letterlijk en figuurlijk. Stress en slapeloosheid zullen niet langer aan je knagen, en kleine pijntjes en ongemakken verdwijnen als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. Je spijsvertering en je vermogen tot concentreren verbeteren, menstruatieproblemen worden verlicht of opgelost, en van lusteloosheid en vermoeidheid zul je nauwelijks of geen last meer hebben. Ook (onder) rugpijn, overgewicht, problemen met de ademhaling, gewrichtsklachten, verkoudheden, darmproblemen en al zulke ongemakken zullen allengs minder problemen gaan geven. Bovendien zul je ervaren dat je zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en kalmte in de loop van de tijd toenemen. Ook onrustige of nerveuze kinderen kunnen heel veel baat hebben bij een dagelijks kwartiertje of half uurtje Tai Chi Chuan.

Tai Chi Chuan, dat haar oorsprong heeft in de oeroude Qi Gong, geeft je de gelegenheid om je lichaam helemaal open te stellen voor het krachtig en gelijkmatig stromen van Qi, de vitale kosmische levensenergie. In duidelijke stap-voor-stap instructies worden de bewegingen en de ademhaling uitgelegd, zodat het voor iedereen gemakkelijk zal zijn om de kalme en vloeiende oefeningen goed uit te voeren en er zodoende optimaal van te profiteren.

Tai Chi Chuan heeft haar wortels diep in de Chinese samenleving en cultuur. Ooit begonnen als een vechtsport, een krijgskunst, heeft ze zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld tot een methode om de lichamelijke en geestelijke gezondheid aanmerkelijk te verbeteren. Tai Chi Chuan is inmiddels over de hele wereld een begrip en wordt door miljoenen mensen beoefend.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Inleiding bij tai chi en qi gong
2: De verstilling (de wuji houding)
3: De hemel dragen met de handen
4: Oefening voor nek en schouders
5: Het openen van de ruggengraat
6: Naar links en rechts strekken
7: Tegen de berg aanduwen
8: De lendenen openen
9: Met de handen naar de voeten reiken
10: Zeven keer op de tenen staan
11: Het losdraaien van pezen en gewrichten
12: De kosmos verbinden

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461493552
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 10m 19s
Bestandsgrootte 73 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Aliza Thomas

Aliza Thomas verhuisde als kind van Nederland naar Israël. Na haar terugkeer in 1989 is ze zich gaan bezighouden met Tai Chi en Qi Gong, waarin ze na een aantal jaren studeren en oefenen zelf les ging geven. Ze maakte diverse studiereizen naar China om zich zo goed mogelijk in de materie te kunnen verdiepen en volgt nog elke week de lessen van meester Kong Mien Ho.

Naast haar werk als Tai Chi docent op sportscholen en bij bedrijven heeft ze haar kennis en kunde gebruikt om moeilijk opvoedbare kinderen in een betere balans te brengen, voor een project voor alcohol- en drugsverslaafden en ook door creativiteit en ontspanning te bieden op internationale kunstsymposia op diverse plaatsen in de wereld. Haar veelzijdige ervaring als beeldend kunstenares en docente in haar kunstvorm – werk van handgeschept papier, waarmee ze talloze prijzen wint en in vele musea overal ter wereld exposeert – hebben haar geholpen Tai Chi en Qi Gong in te zetten voor gezondheid, creativiteit, en soepelheid van lichaam en geest.

Toon aanbod