Gezond en ontspannen met Tai Chi
Gezond en ontspannen met Tai Chi

Gezond en ontspannen met Tai Chi

Tai Chi Chuan zal een verademing voor je zijn, letterlijk en figuurlijk. Het is inmiddels over de hele wereld een begrip en wordt door miljoenen mensen beoefend.

Serie

Auteur

Aliza Thomas

Spreker

Aliza Thomas

Speelduur

1 uur 10 min

€ 11,98

Beschrijving

Tai Chi Chuan zal een verademing voor je zijn, letterlijk en figuurlijk. Stress en slapeloosheid zullen niet langer aan je knagen, en kleine pijntjes en ongemakken verdwijnen als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. Je spijsvertering en je vermogen tot concentreren verbeteren, menstruatieproblemen worden verlicht of opgelost, en van lusteloosheid en vermoeidheid zul je nauwelijks of geen last meer hebben. Ook (onder) rugpijn, overgewicht, problemen met de ademhaling, gewrichtsklachten, verkoudheden, darmproblemen en al zulke ongemakken zullen allengs minder problemen gaan geven. Bovendien zul je ervaren dat je zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en kalmte in de loop van de tijd toenemen. Ook onrustige of nerveuze kinderen kunnen heel veel baat hebben bij een dagelijks kwartiertje of half uurtje Tai Chi Chuan.

Tai Chi Chuan, dat haar oorsprong heeft in de oeroude Qi Gong, geeft je de gelegenheid om je lichaam helemaal open te stellen voor het krachtig en gelijkmatig stromen van Qi, de vitale kosmische levensenergie. In duidelijke stap-voor-stap instructies worden de bewegingen en de ademhaling uitgelegd, zodat het voor iedereen gemakkelijk zal zijn om de kalme en vloeiende oefeningen goed uit te voeren en er zodoende optimaal van te profiteren.

Tai Chi Chuan heeft haar wortels diep in de Chinese samenleving en cultuur. Ooit begonnen als een vechtsport, een krijgskunst, heeft ze zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld tot een methode om de lichamelijke en geestelijke gezondheid aanmerkelijk te verbeteren. Tai Chi Chuan is inmiddels over de hele wereld een begrip en wordt door miljoenen mensen beoefend.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Inleiding bij tai chi en qi gong
2: De verstilling (de wuji houding)
3: De hemel dragen met de handen
4: Oefening voor nek en schouders
5: Het openen van de ruggengraat
6: Naar links en rechts strekken
7: Tegen de berg aanduwen
8: De lendenen openen
9: Met de handen naar de voeten reiken
10: Zeven keer op de tenen staan
11: Het losdraaien van pezen en gewrichten
12: De kosmos verbinden

Details

Imprint

Wamsenzo

Uitgever

Wamsenzo

Publicatiedatum

2 december 2010

ISBN

9789461493552

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 10 min

Bestandsgrootte

73 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags