Luistervoorbeeld

Handmassage voor een betere gezondheid

SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Lydia van der Bie
Spreker Lydia van der Bie
Speelduur 1u 12m 52s
€ 11,98

Beschrijving

Handmassage is een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest te ontspannen, en om ongemakken, aandoeningen en ziekten te voorkomen, te bestrijden, te verlichten en op te lossen. De methode is bij ons in het Westen nog niet zo heel bekend, maar neemt in populariteit wel snel toe en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volwassen manier om lichamelijke en geestelijke ongemakken te lijf te gaan.

Handmassage heeft buitengewoon veel te bieden. Veel lichamelijke problemen worden veroorzaakt door spanning en stress, en door de afvalstoffen die zich in het lichaam ophopen. Handmassage ontspant en vermindert stress, waardoor de aandoeningen die door spanning en stress veroorzaakt worden veel minder of geen kans krijgen. Ze reinigt het lichaam van binnen en zorgt voor afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. In- en doorslapen worden gemakkelijker. Veel alledaagse pijn aan hoofd, nek en schouders en in maag, darmen en buik kunnen tot het verleden behoren. Geheugen en het vermogen tot concentreren verbeteren. De massage kan zwakke en zieke organen herstellen.

Een groot voordeel van handmassage is, dat je jezelf onder bijna alle omstandigheden gemakkelijk eventjes kunt behandelen: Na een drukke werkdag, vlak voor een vergadering of een sollicitatiegesprek, in trein of tram, thuis voor de buis, in bed vlak na het wakker worden of voor het inslapen, bij de dokter of tandarts, terwijl je even ergens op moet wachten, enzovoort. Niemand die het ziet, alleen jij merkt het verschil.

Voor het voorkomen, bestrijden, verlichten en oplossen van:
Hoofdpijn, Koude handen en voeten, Slapeloosheid, Menstruatiepijn, Stress, Overgangsklachten, Nek- en schouderpijn, Gewrichtklachten, Darmklachten, Ontstekingen, Hoge bloeddruk, Verkoudheid, Rugpijn, Spanningen, Verkoudheid, Vermoeidheid, Maag- en buikpijn ...en meer ongemakken

In het luisterboek vind je duidelijke, gedetailleerde instructies van een zeer ervaren therapeute voor de behandeling per acupressuurpunt en per reflexzone.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Inleiding bij de handmassage
2: Contra-indicaties
3: Ontspanning door handmassage
4: Behandeling van de acupressuurpunten
5: Behandeling van de reflexzones

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461493576
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 12m 52s
Bestandsgrootte 70 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lydia van der Bie

Lydia van der Bie is als therapeute erkend door de Stichting GezondZorg, en lid van de Bond van Europese Reflexologen. Ze heeft sedert een aantal jaren in Oud Beijerland een praktijk voor hand- en voetreflexzonetherapie, chakratherapie (w.o. chakra hand- en voetreflexmassage), Reiki, oorreflexzonetherapie, meditatie, ontspannings-therapie, aromatherapie en Bach bloesemtherapie.

In haar praktijk voor natuurlijke geneeswijze geeft zij zowel individuele behandelingen als cursussen en beroepsopleidingen.

Toon aanbod