Luistervoorbeeld

Yoga voor kinderen

Spelenderwijs yoga leren
SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Helen Purperthart
Spreker Helen Purperhart
Speelduur 1u 3m 24s
€ 11,98

Beschrijving

Door middel van dit luisterboek kunnen kinderen op een plezierige en speelse manier kennis maken met yoga. Het programma dat de ervaren kinderyoga-docente Helen Purperhart ervoor heeft ontworpen en in de praktijk getest blijkt kinderen bijzonder aan te spreken. Ze vinden het leuk om de oefeningen te doen en gaan er dan ook helemaal in op. De jongsten hebben plezier in het werken met hun lichaam, en de wat oudere kinderen blijken ook het een beetje 'spelen' met hun gedachten fijn te vinden.

Het voornaamste doel van dit luisterboek is kinderen te leren zich op een natuurlijke manier te ontspannen. Als ze eenmaal ervaren hebben hoe gemakkelijk dat is dan zijn ze er zelf heel blij mee, omdat ze merken dat ze zich dan rustiger voelen en hun gedachten beter kunnen ordenen. Maar de kinderen die de yoga oefeningen doen zullen ook hun houding en ademhaling verbeteren. Bovendien krijgt hun gezondheid voor de rest van hun leven en steviger basis.

De kinderen kunnen zelf bepalen of ze in de ochtend, middag of avond yoga willen doen. Elk moment heeft zijn voordelen. Door yoga in de ochtend te doen krijg je voldoende energie om de dag goed te beginnen. Yoga tussen de schooluurtjes door geeft je de frisheid om er weer tegenaan te gaan. Yoga voor het naar bed gaan is een goed hulpmiddel om je eigen kacheltje op een laag pitje te zetten en jezelf voor te bereiden op mooie dromen.

Voor ouders is kinderyoga een heerlijke manier om regelmatig op een ontspannen manier met hun kind bezig te zijn. Je zult merken dat het samen uitvoeren van de oefeningen op dit luisterboek je binnenvoert in de belevingswereld van je kind en er zodoende vaak een gemakkelijker en soepeler contact ontstaat.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Om te beginnen – de zithoudingen
2: Kleermakerszit
3: Halve lotus
4: Volledige lotus
5: Drukte wegblazen
6: Opwarmen (inleiding)
7: Je hoofd
8: Je vingers
9: Je enkels
10: Het yoga avontuur (inleiding)
11: Lopen
12: Vogel
13: Boom
14: Rups
15: Slang
16: Kikker
17: Muis
18: Kruisloop
19: Koe hoofd
20: Kat
21: De klok
22: Fantaseren – een reis in een zeepbel
23: Wakker worden
24: Muziek voor je eigen yoga avontuur

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461493668
Taal Nederlands
Speelduur 1u 3m 24s
Bestandsgrootte 73 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Helen Purperthart
Helen Purperthart

Helen Purperhart is, na het afronden van haar hogere beroepsopleidingen jeugdwelzijnswerk en leraren opleiding maatschappijleer, in 1990 gaan werken op een school voor zeer moeilijk opvoedbare jongeren in Amsterdam.

Tijdens haar zwangerschap in 1992 kwam zij in aanraking met zwangerschapsyoga en raakte erdoor geïnspireerd. Na de geboorte van haar dochter is zij zich verder gaan verdiepen in de yogawetenschappen en volgde een yoga-docentenopleiding. Het idee om kinderyoga te gaan geven is ontstaan toen zij haar dochter Nina op vierjarig leeftijd voor kinderyoga wilde inschrijven. Omdat er in de directe omgeving geen kinderyoga werd gegeven heeft zij het plan opgevat om zelf de kinderyoga-opleiding te gaan volgen. Toen zij zag wat voor effect yoga had op kinderen heeft zij yogacentrum Jip en Jan in Almere opgezet.

Toon aanbod