Luistervoorbeeld

Over de liefde

Hoorspel met Ariane Schluter, Carina Crutzen en Annet Nieuwenhuijzen.
Auteur Doeschka Meijsing
Spreker Ariane Schluter, Carina Crutzen, Annet Nieuwenhuijzen
Speelduur 1u 16m 12s
€ 14,94

Beschrijving

In Over de liefde van Doeschka Meijsing (winnaar AKO Literatuurprijs 2008) wordt de hoofdpersoon Pip verlaten. Haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom. Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie.

Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? Was het eigenlijk wel een ongeluk? De zoektocht leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.

De schrijfster Doeschka Meijsing is wild enthousiast over deze versie van haar boek.

Cast
Pip: Ariane Schluter
Jula: Carina Crutzen
Buri Vermeer: Annet Nieuwenhuijzen

Regie: Vibeke von Saher
Bewerking: Renee van Marissing
Muziek: Jeroen Kuitenbrouwer en Ward Henselmans

Eerder uitgezonden door de NPS, op 21 december 2008 om 21.00 uur op Radio 1

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 23 december 2008
ISBN 9789461495150
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 16m 12s
Bestandsgrootte 69 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Zo is Over de liefde veel meer dan een roman over de liefde een roman over schaamte. Schaamte die uiteindelijk weer diep met de liefde verstrengeld raakt.' (NRC Handelsblad)

'Ze raakt de lezer vol in het hart.' (Het Parool)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Doeschka Meijsing

Doeschka Meijsing (1947-2012) schreef verhalen, gedichten, essays en romans. Ze debuteerde in 1974 met De hanen en andere verhalen. Voor Tijger, tijger! (1980) ontving ze de Multatuliprijs. De tweede man (2000) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en betekende Meijsings doorbraak naar het grote publiek. Haar roman 100% chemie (2002) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en kan worden gezien als een opmaat naar Moord, haar deel van de spraakmakende roman Moord & Doodslag (2005), die ze samen met haar broer Geerten schreef. In 2007 publiceerde ze de kleine roman De eerste jaren en in 2008 volgde haar veelgeprezen bestseller Over de liefde die bekroond werd met de AKO Literatuurprijs 2008. Doeschka Meijsing heeft een indrukwekkend oeuvre op haar naam staan, dat in 1997 werd bekroond met de Annie Romeinprijs.

Toon aanbod