Heksenkind
Heksenkind

Heksenkind

Als in Heksenkind van Monica Furlong Leana's grootmoeder sterft, wordt Leana op het dorpsplein geveild. Niemand wil haar hebben, tot de heks Juniper aanbiedt haar te verzorgen.

Auteur

Monica Furlong

Spreker

Paula Udondek

Speelduur

6 uur 43 min

€ 9,99

Beschrijving

In Heksenkind van bestsellerauteur Monica Furlong woont in een middeleeuws dorpje op een eiland bij Schotland een meisje dat Leana heet. Ze wordt opgevoed door haar grootmoeder, want haar vader is zeeman en haar moeder heeft haar in de steek gelaten. Als grootmoeder sterft is er niemand meer om voor haar te zorgen. Het is een oud gebruik dat kinderen die geen familie meer hebben door de priester op het dorpsplein worden 'geveild'. Het hele dorp is erbij, maar niemand wil Leana hebben. De mensen zijn arm en kunnen een extra mond niet voeden. Bovendien heeft Leana nooit hoeven werken, zoals andere kinderen. Ze vinden haar een beetje verwend.

Dan biedt Juniper aan haar in huis te nemen. Juniper woont alleen buiten het dorp. Ze is anders dan de mensen uit het dorp. Als er zieken zijn, wordt Juniper gehaald, want zij weet veel van kruiden en geneesmiddelen. Leana moet met Juniper mee, maar ze is verschrikkelijk bang en wantrouwig. Zou Juniper echt een heks zijn?

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

3 februari 2011

ISBN

9789461495181

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 43 min

Bestandsgrootte

370 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Monica Furlong (1930-2003) was een Engelse jeugdschrijfster. Furlong groeide op in Londen en studeerde filosofie en theologie aan de University College London. Ze werkte als journaliste voor de Daily Mail (1961-1968) en was vervolgens producente van religieuze programma's bij de BBC (1974-1978). In 1978 besloot ze zich volledig toe te leggen op het schrijven van boeken. Ze schreef vele boeken voor volwassen, zowel fictie als non-fictie. Voor kinderen schreef ze de trilogie Juniper (A Year And A Day), Heksenkind (Wise Child) en Colman, die zowel in Engeland als Nederland enthousiast ontvangen werd door de pers. Monica Furlong overleed in 2003.