Luistervoorbeeld

De kracht van vriendelijkheid

Leven met liefde en mededogen
Auteur Sharon Salzberg
Voorlezer Dick de Ruiter
Speelduur 55m 8s
€ 14,00

Beschrijving

‘Mijn ware religie is VRIENDELIJKHEID’ – Dalai Lama

Vriendelijkheid is een kracht die vaak onderschat wordt. Het is een kracht die je hart kan openen en genezen. Het is een kracht die je kan bevrijden van onbewuste conditioneringen die veel leed veroorzaken. Het is een van Boeddha’s belangrijkste lessen: metta genaamd, ofwel ‘liefdevolle vriendelijkheid’, en dat omvat veel meer dan alleen maar aardig zijn, of liefdadigheid. Het is een radicale en realistische levenshouding die mededogen met alle levende wezens ontwikkelt.

In dit praktische boek biedt Sharon Salzberg ons een aantal eenvoudige meditatietechnieken waarmee we de helende kracht van liefdevolle vriendelijkheid kunnen ontwikkelen. Eerst leren we deze vriendelijkheid jegens onszelf te ontwikkelen. Vervolgens leren we hoe we onze liefdevolle vriendelijkheid kunnen uitbreiden tot onze vrienden en kennissenkring, en uiteindelijk zelfs tot diegenen die ons leed hebben berokkend.

‘Als we ons wijden aan de ontwikkeling van vriendelijkheid… wordt zij een beweging van het hart die zo diep en subtiel is als de beweging van de zee aan de bodem van de oceaan, bijna verborgen, maar ze beïnvloedt alles wat erboven gebeurt. Dat is de kracht van vriendelijkheid’.
Sharon Salzberg


Inclusief het volledige boek van 120 pagina's als eboek (pdf).

Inhoud
1. Liefdevolle vriendelijkheid voor onszelf
2. Liefdevolle vriendelijkheid voor anderen
3. Liefdevolle vriendelijkheid voor alle wezens
4. Mindfulness meditatie: Mediteren met de kracht van vriendelijkheid (Muziek door Nawang Khechog)

Details

ImprintUitgeverij Panta Rhei
UitgeverPanta Rhei
Publicatiedatum 17 februari 2011
ISBN 9789461495280
Taal Nederlands
Speelduur 55m 8s
Bestandsgrootte 29 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Sharon Salzberg

Sharon Salzberg (1952) is een van de leidende spirituele leraren in Amerika, met meerdere boeken over liefdevolle vriendelijkheid op haar naam en een langdurige praktijk in het onderrichten van boeddhistische meditatieoefeningen.

Toon aanbod