Mediteren en ontspannen met kinderen
Mediteren en ontspannen met kinderen

Mediteren en ontspannen met kinderen

Stilte-oefeningen - geleide meditaties - visualisaties voor kinderen van 5 - 10 jaar

Dit boek van dezelfde auteurs als 'Bewegen en ontspannen op muziek' bevat 20 uitgewerkte en in de praktijk uitgeprobeerde meditatieve oefeningen voor jonge kinderen. Inclusief e-boek (pdf).

Auteurs

Monika Schneider, Ralph Schneider

Spreker

Annelies Storms

Speelduur

0 uur 59 min

€ 11,60

Beschrijving

Dit boek van dezelfde auteurs als Bewegen en ontspannen op muziek bevat 20 uitgewerkte en in de praktijk uitgeprobeerde meditatieve oefeningen voor jonge kinderen.

De muziek in het luisterboek is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De meditaties zijn kort, duren slechts 5 – 10 minuten en zijn bij uitstek geschikt om aan het begin van de dag of tussen twee lessen uitgevoerd te worden. Daardoor komen de kinderen tot rust, worden hun gedachten op iets anders gericht, en staan ze open voor de nieuwe lesstof.

Het is geen methode, maar een uitgekiende verzameling meditatie-oefeningen waaruit een eigen keuze gemaakt kan worden. Alleen de eerste ‘stilte-oefening’ moet bekend zijn bij de kinderen.

Het boek begint met een uitgebreide toelichting voor de docent, met praktische informatie over het nut en effect van mediteren met kinderen. Daarna volgen 20 uitgewerkte oefeningen verdeeld in vier categorieën: waarnemingsoefeningen, tekstmeditaties, muziekmeditaties en beeldmeditaties.

De oefeningen kunnen gewoon zittend op de stoelen in de klas gedaan worden, of liggend op matjes in de gymzaal. De tekst van de geleide meditaties wordt door de docent voorgelezen, met de begeleidende muziek op de achtergrond. Het is belangrijk er zo jong mogelijk mee te beginnen, en er een dagelijkse routine van te maken. En met dit praktische boek kan iedere docent meteen aan de slag!

Inclusief een handleiding van 90 pagina's als e-boek (pdf).

Inhoud
1. Op de lentewei
2. Het juweel
3. Reis naar de Oriënt
4. Sledetocht
5. Zon en licht
6. Wat instrumenten vertellen
7. Muziekdruppels in de oceaan
8. Dans, penseeltje, dans!
9. Het zonnestraaltje 1 (met tekst)
10. Het zonnestraaltje 2 (zonder tekst)
11. Het wortelmannetje
12. In de vijver
13. Sporen in het zand
14. De bron in het bos

Details

Imprint

Uitgeverij Panta Rhei

Uitgever

Panta Rhei

Publicatiedatum

17 februari 2011

ISBN

9789461495297

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 59 min

Bestandsgrootte

43 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur