Luistervoorbeeld
€ 12,95

Beschrijving

Onze held heet Speer, jong en gezegend met een grenzeloze fantasie. Hij heeft zijn grootvader nooit gekend. Speer ontvangt een vreemde erfenis: een enorme stapel boeken, allemaal oude, lang vergeten detectives. Hij ontwikkelt een voorliefde voor de hoofdpersoon, detective Mutton, en richt een gezelschap op dat zich oefent in de kunst van het opsporen van verloren zaken. Maar Speer vindt meer dan hij zocht. In één van de boeken vind hij een brief van zijn grootvader, aan hem gericht. De brief beschrijft een schat, verloren gegaan en nooit hervonden.

Speer wordt er geen wijs uit en besluit om samen met zijn vrienden op onderzoek uit te gaan. Geholpen door de slimme tips in de Detective Mutton-boeken, voert de tocht hem door het hele land. Hij ontmoet bijzonder vreemde mensen en gaat nog vreemdere mensen uit de weg. Hij leert zijn grootvader kennen door de ogen van de mensen die hij ontmoet. Maar ook zijn eigen familie blijkt deel van het verhaal: zijn moeder, die alle contact met grootvader verbroken had, en hijzelf. Na een tijdje ontdekt hij dat hij wordt gevolgd en veranderd hij van jager in prooi. Zijn achtervolgster is 92 jaren oud, tanig, koppig en kwaad, en ze weet minder van de schat dan ze toegeeft. Wat is de schat en waar is ze verborgen?

Detectivebureau Speer & Co is een spannend en komisch verhaal met een onverwachte ontknoping.

Cast
Pim Duvalois
Anne Grigoleit
Ydwer Bosma
Leanne Breed
Saskia Krol
Maarten Hutten
Jan Hoek
Eddie Kagie
Frank Gunning
Marinus den Oudsten

Details

UitgeverFrank Gunning Regie
Publicatiedatum 24 februari 2011
ISBN 9789461495310
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 2u 48m 13s
Bestandsgrootte 160 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Gunning

Frank Gunning (1969) schrijft, regisseert en produceert theater, film en hoorspel. Hij volgde zijn opleiding aan de theaterschool in Arnhem en de Schrijversvakschool in Amsterdam, waarna hij jaren optrad als cabaretier en acteur.

In 2002 besloot hij de planken te laten voor wat ze waren, en richtte hij Frank Gunning Regie op. Met dit bureau maakt hij korte films, cabaretvoorstellingen, en nog veel meer. Frank is artistiek leider van Kinderfestival aan Zee, en Locatietheatergroep Pampa Lab. Via allerlei vreemde producties op nog vreemdere locaties kwam het hoorspel op zijn pad, en in samenwerking met een Belgische studio, een aantal acteurs en kinderen van het Nederlands Kindertheater realiseerde hij zijn eerste grote hoorspelserie, Detectivebureau Speer & Co.

Toon aanbod