Luistervoorbeeld

Rits

Auteur Mariken Jonkman
Spreker Mariken Jongman
Speelduur 5u 40m 13s
€ 9,99

Beschrijving

Donderdag 7 juli:

Vannacht heel slecht geslapen. Ik ben nog nooit op een begraafplaats geweest. Niet een die ik me kan herinneren tenminste. Mijn oma ging dood toen ik vier was. Ik weet er niets meer van. Hoe gaat dat, op een begrafenis? Moet je dan in de kist kijken? En wat moet je zeggen tegen al die mensen daar? Stel je voor dat je een lachstuip krijgt. Of moet overgeven.

De dertienjarige Maurits ('Rits') heeft het niet makkelijk. Vanwege problemen thuis logeert hij bij zijn oom Corry. Corry slijt bierdrinkend zijn dagen terwijl hij hengelsport-tijdschiften leest. Rits doet zijn uiterste best wat structuur aan te brengen in het leven van zijn oom. Maar dat is niet eenvoudig.

Gelukkig heeft Rits zijn 'schrijfboek' waarin hij op komische wijze zijn verblijf bij Corry beschrijft. Ook schrijft hij over zijn vriendschap met het meisje Rietje en over haar - soms wat merkwaardige - familieleden, die hij een voor een leert kennen.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 25 februari 2011
ISBN 9789461495327
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 40m 13s
Bestandsgrootte 255 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mariken Jonkman

Als kind wilde Mariken Jongman schrijfster worden. Nadat ze een aantal prentenboeken had gemaakt kwam in 2005 haar eerste jeugdboek uit: Rits. Het boek behoorde tot de kerntitels van de Jonge Jury 2007. Jongman studeerde geschiedenis in Groningen. Ze schreef liedjes, waarmee ze ook op het podium stond. Sinds 1997 speelt en zingt ze in jeugdtheatervoorstellingen en toert ze langs scholen en theaters. Voor deze voorstellingen schrijft ze zelf de teksten.

Toon aanbod