Luistervoorbeeld

De geheime tuin

Auteur Frances Hodgson Burnett
Spreker Vivian Boelen
Speelduur 8u 49m 23s
€ 9,99

Beschrijving

Na de dood van haar ouders komt Mary bij haar oom wonen. Omdat er in het grote stille huis niet veel te spelen valt, trekt Mary vaak de tuin in. Ze ontdekt een ommuurd, afgesloten gedeelte, en weet er binnen te komen. Een geheime tuin, alleen voor haar! Voor het eerst van haar leven heeft ze er ook een vriendje gevonden, een roodborstje. Het vogeltje is helemaal niet schuw.

In het huis ontdekt ze haar zieke neefje Colin, wiens moeder ook overleden is. Zijn erg rijke vader kijkt niet naar de beide kinderen om. Ze worden verzorgd door personeel dat niets om hen geeft, want het zijn onuitstaanbare kinderen.

Hun eenzaamheid wordt langzaam verdreven door twee kinderen uit een landarbeidersgezin, die van jongsaf gewend zijn om aan te pakken. Ze hebben geen tijd om te kniezen, en zijn vertrouwd met de natuur en alles wat erin gebeurt. Deze twee kinderen en de geheime tuin zelf helpen Mary en Colin normale mensen te worden.

De geheime tuin staat hoog in de top tien van beste jeugdboeken aller tijden. Oorspronkelijke titel: The Secret Garden.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 25 februari 2011
ISBN 9789461495334
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 49m 23s
Bestandsgrootte 367 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Een boek dat je recht in je hart raakt en dat je de rest van je leven niet meer vergeet.' - Margriet


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Frances Hodgson (1849-1924) werd geboren in Manchester, Engeland. Haar vader overleed toen ze drie jaar was. Toen ze 16 was, verhuisde ze met haar familie naar Amerika. Daar ontmoette ze dr. Swan Burnett, met wie ze trouwde toen hun zoon al zeven jaar was. Het gezin vestigde zich in Washington. Ook kwam ze nog vaak in Engeland, waar ze een tweede huis in Kent had. In 1898 scheidde ze van haar man en hertrouwde met de acteur Stephen Townsend. Ze overleed in 1924 op 75-jarige leeftijd in haar huis op Long Island, New York.

Burnett had verschillende verhalen op haar naam staan, toen ze aan The secret garden (De geheime tuin) begon te werken. Het boek verscheen in 1911 en zou haar meest bekende verhaal worden, naast De kleine lord (Little Lord Fauntleroy) (1888) en De kleine prinses (The little princess) (1907). In deze boeken verwekte ze haar jeugdervaringen. Burnett publiceerde verder nog boeken voor volwassenen en toneelstukken. De geheime tuin is in 1993 verfilmd.

Toon aanbod