Blauwe plekken
Blauwe plekken

Blauwe plekken

In Blauwe plekken van Anke de Vries probeert Judith het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken. Maar toch wordt die vaak boos en slaat haar zo erg, dat ze onder de blauwe plekken zit.

Auteur

Anke de Vries

Spreker

Linda van Dyck

Speelduur

5 uur 55 min

€ 9,99

Beschrijving

In het boek Blauwe plekken van Anke de Vries, dat in 1993 bekroond werd door de Nederlandse Kinderjury, is Judith op school stil en teruggetrokken. Thuis probeert ze het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken en te helpen met de verzorging van haar kleine broertje, maar toch wordt haar moeder vaak boos. Dan slaat ze Judith, soms zo erg dat ze onder de blauwe plekken zit.

Op school durft Judith niets te vertellen en niemand merkt wat er aan de hand is. Dan raakt Judith bevriend met haar klasgenootje Michiel. Bij hem thuis is het erg gezellig en Judith ziet dat het ook anders kan. Haar moeder wordt echter steeds sneller boos en slaat haar steeds vaker. Judith is wanhopig en weet niet meer wat ze moet doen.

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

25 februari 2011

ISBN

9789461495358

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 55 min

Bestandsgrootte

253 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Anke de Vries (1936) werd geboren in Sellingen, en klein plaatsje in Groningen. Ze begon pas heel laat met het schrijven van boeken. Ze had het schrijven van verhalen altijd wel leuk gevonden, maar ze had niet het idee dat ze daarmee verder kon gaan. Totdat ze een advertentie zag hangen van een schrijversschool. Hier kreeg ze de slag te pakken en schreef in één keer een manuscript over een jongen die graag wilde vliegen. 'De vleugels van Wouter Pannekoek' werd de vliegende start van Ankes succesvolle schrijfcarrière. Sinds haar eerste boek heeft Anke over de vijftig boeken geschreven: boeken voor beginnende lezertjes en prentenboeken, maar vooral kinder en jeugdromans. Ankes boeken behandelen soms serieuze thema's zoals kindermishandeling (in 'Blauwe plekken') of de Tweede Wereldoorlog (in 'De rode handschoen'). Maar vaak ook zijn het hele vrolijke of spannende boeken.