Luistervoorbeeld

Blauwe plekken

Auteur Anke de Vries
Spreker Linda van Dyck
Speelduur 5u 55m 45s
€ 9,99

Beschrijving

Op school is Judith stil en teruggetrokken. Thuis probeert ze het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken en te helpen met de verzorging van haar kleine broertje, maar toch wordt haar moeder vaak boos. Dan slaat ze Judith, soms zo erg dat ze onder de blauwe plekken zit. Op school durft Judith niets te vertellen en niemand merkt wat er aan de hand is. Dan raakt Judith bevriend met haar klasgenootje Michiel. Bij hem thuis is het erg gezellig en Judith ziet dat het ook anders kan. Haar moeder wordt echter steeds sneller boos en slaat haar steeds vaker. Judith is wanhopig en weet niet meer wat ze moet doen.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 25 februari 2011
ISBN 9789461495358
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 55m 45s
Bestandsgrootte 253 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Anke de Vries (1936) werd geboren in Sellingen, en klein plaatsje in Groningen. Ze verhuisde al heel jong met haar familie naar Harskamp op de Veluwe en bracht daar de oorlogsjaren door. In een interview vertelde ze eens dat ze doodsangsten uitstond als ze de weg naar school moest lopen en er Duitse vliegtuigen overvlogen. Na de oorlog ging Anke naar de middelbare school in Ede. Maar daar had ze het niet erg naar haar zin. Alleen het vak Nederlands vond ze leuk. Daar mocht ze tenminste opstellen schrijven!

Toen Anke 17 jaar was (!) ontmoette ze de Fransman Laurent Félix-Faure. Ze werden vreselijk verliefd op elkaar. Zo verliefd dat ze drie jaar later trouwden. Met Laurent kreeg Anke één zoon en twee dochters. Voor het werk van Laurent moest het gezin veel reizen. Anke woonde in veel verschillende verre landen zoals Pakistan en Griekenland. De laatste jaren woonde ze in Den Haag.

Anke begon pas heel laat met het schrijven van boeken. Ze had het schrijven van verhalen altijd wel leuk gevonden, maar ze had niet het idee dat ze daarmee verder kon gaan. Totdat ze een advertentie zag hangen van een schrijversschool. Je kon je opgeven voor een cursus creatief schrijven. Anke deed mee aan de cursus en was niet meer te stoppen. Ze had de slag te pakken en schreef in één keer een manuscript (= een boek dat nog niet is uitgegeven) over een jongen die graag wilde vliegen. 'De vleugels van Wouter Pannekoek' werd de vliegende start van Ankes succesvolle schrijfcarrière. Ze stapte met het boek naar uitgeverij Lemniscaat en daar vonden ze het zo leuk dat het al gauw in de winkel lag!

Sinds haar eerste boek heeft Anke over de vijftig boeken geschreven! Boeken voor beginnende lezertjes en prentenboeken, maar vooral kinder en jeugdromans. Ankes boeken behandelen soms serieuze thema's zoals kindermishandeling (in Blauwe plekken) of de Tweede Wereldoorlog (in De rode handschoen). Maar vaak ook zijn het hele vrolijke of spannende boeken. Opvallend in de boeken is dat de verhalen zich bijna allemaal afspelen in Den Haag of in een dorpje in Frankrijk. Dat komt omdat Anke altijd een plek uitkiest die ze goed kent. Den Haag kent ze goed omdat ze daar woont en Frankrijk kent ze goed omdat haar man daar vandaan komt.

Nu wonen Anke en Laurent eigenlijk bijna alleen maar in hun huis in Frankrijk. Ze komt nog wel eens naar Nederland maar Frankrijk heeft haar hart gestolen. En nu maar hopen dat ze daar in alle rust weer veel nieuwe ideeën opdoet voor nieuwe boeken!

Toon aanbod