Luistervoorbeeld

Nachtegaal

Auteur Henk Meeuwsen
Spreker
Speelduur 1u 18m 18s
€ 11,95

Beschrijving

De nachtegaal is van zo dichtbij opgenomen dat zijn zang volledig tot zijn recht komt. Grote kans dat u de nachtegaal nog nooit zo hebt gehoord. Elke fluittoon, roller, triller, ja elk geluidje hoort u in zijn zuiverste vorm: niet verstoord door omgevingsgeluiden of gehinderd door obstakels.

De opnames zijn gemaakt in de nacht en vroege ochtend, waardoor de nachtegaal een constante factor is in een veranderende omgeving. Hij is te horen met een magnifiek kikkerkoor op de achtergrond of met koekoeken, merels en een spotvogel. U hoort de nachtegaal in een volledig stille nacht met alleen een licht briesje in de populieren. Ook hoort u de nachtegaal een vocale strijd aangaan met zijn buurman door hem na te apen. In het boekje, dat als pdf-bestand wordt meegeleverd, wordt gewezen op interessante details en schrijft Dick de Vos (auteur van het boek Wat zingt daar?) over de plaats die de nachtegaal door zijn uitzonderlijke zang heeft verworven in de literatuur.

De opnames zijn helder en sfeervol zoals u waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord en bevatten geen gesproken woord of muziek. Daarom zijn ze ideaal om bij te ontspannen en om van te leren. Als de natuur het laat afweten kunt u thuis heerlijk genieten van de mooiste natuurgeluiden. Ga er lekker ontspannen voor zitten of ga gewoon door met waar u mee bezig was. Met natuurgeluiden in huis bent u zelf een beetje buiten. Opgenomen met bijzonder professionele opname-apparatuur en in uitzonderlijk hoge kwaliteit te downloaden.

Inhoud
Nacht
Buurmannen
Ochtendschemer
Met spotvogel
Zonsopkomst
Bornsesteeg

Details

UitgeverMeeuwsen Natuurgeluiden
Publicatiedatum 31 januari 2009
ISBN 9789461495563
Taal Nederlands
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 18m 18s
Bestandsgrootte 144 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Henk Meeuwsen

Henk Meeuwsen (1963) is natuur- en vogelliefhebber. Hij is opgegroeid op een boerderij aan de bosrand en tot zijn zestiende was de natuur als vanzelfsprekend aanwezig. De kieviten op het land, de huiszwaluwen onder het dak, de merels, de huismussen, konijnen, etc., alles kwam hij spelenderwijs tegen of zijn vader wees hem erop. In de winter van 1979 merkte hij dat er in de natuur ook veel te ontdekken viel: op de vetbollen zag hij voor het eerst het verschil tussen koolmezen en pimpelmezen. Hij begon vroeg in de ochtenden op pad te gaan en kwam op één van zijn eerste tochten oog in oog te staan met een winterkoning. Henk was definitief verkocht. De natuur van zo dichtbij mee te kunnen maken was als een klein wonder.

In 1998 is Henk Meeuwsen begonnen met het maken van geluidsopnames. Heel snel werd duidelijk dat de kwaliteit die hij daarmee behaalde zich kon meten met de internationale top. In 2000 richtte hij Meeuwsen Natuurgeluiden op en is hij het maken van geluidsopnames in de natuur verder gaan perfectioneren.

Opnames, mastering en productie doet Henk Meeuwsen zelf. Alle in het veld gemaakte opnames beluistert hij zeer kritisch op wat er te horen is en op technische kwaliteit. Alleen de beste worden gebruikt voor een productie. Daarbij let hij nadrukkelijk ook op de onderlinge samenhang van de fragmenten.

'Er zijn weinig dingen heerlijker dan helemaal alleen ergens in de natuur te zitten luisteren en opnames te maken. Het is als werken in het paradijs,' aldus Henk Meeuwsen. Hij hoopt de paradijselijke klank bij mensen thuis in de huiskamer te brengen.

Toon aanbod