Luistervoorbeeld

Het Woud

Auteur Henk Meeuwsen
Spreker
Speelduur 1u 13m 32s
€ 11,95

Beschrijving

U wordt meegenomen naar een bos dat klinkt als een woud. De geluiden galmen tussen de stammen. U hoort vele zingende vogels, roffelende spechten, blaffende reeën, kreunende bomen, etc.

Het boekje, dat als pdf-bestand wordt meegeleverd, wijst u de weg van geluid naar geluid. Het luisterboek doorloopt een periode van half februari tot begin juni. Wilt u niet alleen genieten, maar ook nog wat leren, dan biedt dit luisterboek u de mogelijkheid o.a. de volgende vogels beter te leren kennen: grote bonte specht, zwarte specht, kleine bonte specht, houtduif, holenduif, boomklever, merel, grote lijster, zanglijster, zwartkop, tuinfluiter, roodborst, vink, koolmees, pimpelmees, winterkoning, bonte vliegenvanger, gekraagde roodstaart, fitis, tjiftjaf, fluiter, koekoek, bosuil, gaai, zwarte kraai en raaf.

De opnames zijn helder en sfeervol zoals u waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord en bevatten geen gesproken woord of muziek. Daarom zijn ze ideaal om bij te ontspannen en om van te leren. Als de natuur het laat afweten kunt u thuis heerlijk genieten van de mooiste natuurgeluiden. Ga er lekker ontspannen voor zitten of ga gewoon door met waar u mee bezig was. Met natuurgeluiden in huis bent u zelf een beetje buiten. Opgenomen met bijzonder professionele opname-apparatuur en in uitzonderlijk hoge kwaliteit te downloaden.

Inhoud
Slagwerk
Gaaies op bezoek
Komen en gaan
Eigen vogels eerst
Jij weer!
Hoor eens!
Bloeiende bosbes
Tegen zevenen
Vraag en antwoord
Hoezo tuin?
Gekraagd in de wind
Ik heb geen kaas!
Uit het niets
Snuivend gestruin
Merel
Rollers
Koekoeken en kraaien
Berkenstam
Twee is teveel
Een dikke larf
Stuiter
Een zomers slot

Details

UitgeverMeeuwsen Natuurgeluiden
Publicatiedatum 31 januari 2009
ISBN 9789461495570
Taal Nederlands
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 13m 32s
Bestandsgrootte 142 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Zorgvuldig gecomponeerd en [...] Nederlandse bos klinkt veel grootser en ruiger dan het is' (de Volkskrant)

'Munt uit door helderheid' en 'verveelt geen moment' (Het Vogeljaar)

'Leuk om je in een bos te wanen en, met de beschrijving erbij, de fascinerende geluiden te herkennen' (Limburgs landschap)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Henk Meeuwsen

Henk Meeuwsen (1963) is natuur- en vogelliefhebber. Hij is opgegroeid op een boerderij aan de bosrand en tot zijn zestiende was de natuur als vanzelfsprekend aanwezig. De kieviten op het land, de huiszwaluwen onder het dak, de merels, de huismussen, konijnen, etc., alles kwam hij spelenderwijs tegen of zijn vader wees hem erop. In de winter van 1979 merkte hij dat er in de natuur ook veel te ontdekken viel: op de vetbollen zag hij voor het eerst het verschil tussen koolmezen en pimpelmezen. Hij begon vroeg in de ochtenden op pad te gaan en kwam op één van zijn eerste tochten oog in oog te staan met een winterkoning. Henk was definitief verkocht. De natuur van zo dichtbij mee te kunnen maken was als een klein wonder.

In 1998 is Henk Meeuwsen begonnen met het maken van geluidsopnames. Heel snel werd duidelijk dat de kwaliteit die hij daarmee behaalde zich kon meten met de internationale top. In 2000 richtte hij Meeuwsen Natuurgeluiden op en is hij het maken van geluidsopnames in de natuur verder gaan perfectioneren.

Opnames, mastering en productie doet Henk Meeuwsen zelf. Alle in het veld gemaakte opnames beluistert hij zeer kritisch op wat er te horen is en op technische kwaliteit. Alleen de beste worden gebruikt voor een productie. Daarbij let hij nadrukkelijk ook op de onderlinge samenhang van de fragmenten.

'Er zijn weinig dingen heerlijker dan helemaal alleen ergens in de natuur te zitten luisteren en opnames te maken. Het is als werken in het paradijs,' aldus Henk Meeuwsen. Hij hoopt de paradijselijke klank bij mensen thuis in de huiskamer te brengen.

Toon aanbod