Luistervoorbeeld

In de tuin onder de pannen

Auteur Henk Meeuwsen
Spreker
Speelduur 1u 19m 28s
€ 11,95

Beschrijving

Er zijn nog tuinen en erven in Nederland waar het vroeg in de ochtend paradijselijk klinkt. Het luisterboek begint eind augustus, wanneer de natuur op zijn stilst is en eindigt in juni wanneer de natuur rond huis uitbundiger is dan in menig natuurgebied.

U kunt zoal genieten van hanen in de vroege ochtend, een roodborst in de herfst, een merelkoor, een groene specht, bijen en hommels in een boomgaard, een zweefvlieg boven en een kikker in een boerensloot, een huiszwaluw onder en een huismus op de dakgoot, een boerenzwaluw boven een slapend paard, spreeuwen op de dakgoot van het gemeenschapshuis, koolmees en pimpelmees wisselen elkaar af, een kerkuil in een koeienstal, gierzwaluwen rond de pastorie, een merel en een spotvogel in een houtwal, en nog veel meer. Het luisterboek bevat geen gesproken woord, maar in het als pdf-bestand meegeleverde boekje staat uitgebreid beschreven waar u op moet letten.

De opnames zijn helder en sfeervol zoals u waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord en bevatten geen gesproken woord of muziek. Daarom zijn ze ideaal om bij te ontspannen en om van te leren. Als de natuur het laat afweten kunt u thuis heerlijk genieten van de mooiste natuurgeluiden. Ga er lekker ontspannen voor zitten of ga gewoon door met waar u mee bezig was. Met natuurgeluiden in huis bent u zelf een beetje buiten. Opgenomen met bijzonder professionele opname-apparatuur en in uitzonderlijk hoge kwaliteit te downloaden.

Inhoud
Eikels
Hanen
Winterterritorium
Toch maar de nok
Tiereliereliedje
Ik ben er ook
Zeker een ringmus
Merel in de polder
Beetje rommelig graag!
Zingend op jacht
Merelkoor
Bieteut
Belletje
Lachende specht
Op en onder de dakgoot
Bloeiende appelbomen
It Mienskipshus
Slapend paard
Ren
Boerensloot
Nacht
Oude St. Antoniuskerk
Naderend onweer
Onweer

Details

UitgeverMeeuwsen Natuurgeluiden
Publicatiedatum 31 januari 2009
ISBN 9789461495594
Taal Nederlands
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 19m 28s
Bestandsgrootte 154 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Henk Meeuwsen

Henk Meeuwsen (1963) is natuur- en vogelliefhebber. Hij is opgegroeid op een boerderij aan de bosrand en tot zijn zestiende was de natuur als vanzelfsprekend aanwezig. De kieviten op het land, de huiszwaluwen onder het dak, de merels, de huismussen, konijnen, etc., alles kwam hij spelenderwijs tegen of zijn vader wees hem erop. In de winter van 1979 merkte hij dat er in de natuur ook veel te ontdekken viel: op de vetbollen zag hij voor het eerst het verschil tussen koolmezen en pimpelmezen. Hij begon vroeg in de ochtenden op pad te gaan en kwam op één van zijn eerste tochten oog in oog te staan met een winterkoning. Henk was definitief verkocht. De natuur van zo dichtbij mee te kunnen maken was als een klein wonder.

In 1998 is Henk Meeuwsen begonnen met het maken van geluidsopnames. Heel snel werd duidelijk dat de kwaliteit die hij daarmee behaalde zich kon meten met de internationale top. In 2000 richtte hij Meeuwsen Natuurgeluiden op en is hij het maken van geluidsopnames in de natuur verder gaan perfectioneren.

Opnames, mastering en productie doet Henk Meeuwsen zelf. Alle in het veld gemaakte opnames beluistert hij zeer kritisch op wat er te horen is en op technische kwaliteit. Alleen de beste worden gebruikt voor een productie. Daarbij let hij nadrukkelijk ook op de onderlinge samenhang van de fragmenten.

'Er zijn weinig dingen heerlijker dan helemaal alleen ergens in de natuur te zitten luisteren en opnames te maken. Het is als werken in het paradijs,' aldus Henk Meeuwsen. Hij hoopt de paradijselijke klank bij mensen thuis in de huiskamer te brengen.

Toon aanbod