Luistervoorbeeld

De dodo leeft

Uitgestorven dier laat toch weer van zich horen
Auteur Kenneth Rijsdijk
Voorlezer Kenneth Rijsdijk
Speelduur 40m 57s
€ 10,35

Beschrijving

Hoe zag de wereld van de dodo er destijds uit en is de dodo echt uitgestorven? Hebben de Nederlanders de laatste dodo opgegeten en kunnen we de dodo in de toekomst via DNA-technieken weer tot leven wekken? De dodo leefde al miljoenen jaren op het eiland Mauritius toen Nederlanders het eiland kwamen bewonen. Vijftig jaar later was het dier vrijwel uitgestorven.

Dr. Kenneth Rijsdijk, medeontdekker van het in 2005 gevonden dodo-massagraf, beschrijft in dit luisterboek op meeslepende wijze de ontdekking van dit graf en probeert antwoord te geven op alle vragen die er nog zijn rondom het mysterie van het uitsterven van de dodo.

Inhoud
De dodo, aangenaam
Van duif tot dodo: de evolutie van de dodo
Is de laatste dodo echt door Nederlanders opgegeten?
De ontdekking van het dodo-massagraf
Het dodo ecosysteem
Uitgestorven... Had het ook anders kunnen lopen?
Kunnen we de dodo weer tot leven wekken?

Details

ImprintLuisterwijs
UitgeverLuisterWijs
Publicatiedatum 16 februari 2009
ISBN 9789461495617
Taal Nederlands
Speelduur 40m 57s
Bestandsgrootte 41 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Kenneth Rijsdijk
Kenneth Rijsdijk

Dr. Kenneth Rijsdijk studeerde Fysische geografie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en deed promotieonderzoek aan de universiteit van Wales. In 2005 was hij een van de ontdekkers van een van ’s werelds rijkste fossielenvindplaatsen op het eiland Mauritius, waar vele dodo-botten gevonden werden. Hij is oprichter van het ‘Dodo Research Programme’, een internationaal programma dat als doel heeft het ecosysteem van de dodo te reconstrueren en de redenen van zijn ondergang te onderzoeken. Momenteel werkt hij als onderzoeker bij Naturalis en is hij docent Aardwetenschappen aan de UvA.

Toon aanbod