Luistervoorbeeld

Het geheim van mijn moeder

Auteur Rita Verschuur
Spreker Rita Verschuur
Speelduur 6u 1m 21s
€ 15,90

Beschrijving

Het was niet niks voor een vrouw in die tijd, 1943, midden in de oorlog, om zomaar weg te durven lopen bij man en kind omdat ze verliefd was geworden op een meneer van de tennisclub. Een vrijgezel die op de Militairenweg in een villa bij zijn moeder woonde. Een charmeur die zijn nieuwe vlam gouden bergen beloofde en haar hart een stem gaf. Dapper dus, zou je kunnen zeggen. Nee, dat zei ik. Twee weken later noemde ik haar laf. Voor de tweede keer had ze me verraden, en wel op zo’n manier dat ik door vragen overstelpt werd. Wat was mijn moeder eigenlijk voor vrouw geweest? Had ze ooit iets voor mij gevoeld? En mijn herinneringen aan haar, hoe zat het daar dan mee?

Zo begint het confronterende verhaal van Rita Verschuur over haar moeder. De auteur neemt ons mee in haar zoektocht naar liefde en toewijding en komt op verschillende momenten bedrogen uit. Het geheim van mijn moeder is een bijzonder aangrijpend boek, dat tevens een treffend en fascinerend familieportret is. Het is nog fascinerender om dit verhaal voorgelezen te horen door de auteur zelf.

Details

ImprintUitgeverij Cossee
UitgeverCossee
Publicatiedatum 11 maart 2009
ISBN 9789461495747
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 1m 21s
Bestandsgrootte 262 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rita Verschuur

Rita Verschuur (1935) is vooral bekend door de verhalen over haar eigen jeugd. Ze beschrijft wat ze meemaakte vanaf dat zij ongeveer vier jaar was en de Tweede Wereldoorlog begon. Ze vertelt erover alsof het allemaal pas gebeurd is.

Rita (Marguérite) Verschuur leerde door het werk van haar vader Zweden en de Zweedse taal kennen. Ze ging dan ook Zweeds studeren en maakte deze studie in Uppsala af. Daar leerde zij Egil Törnqvist kennen, met wie ze in 1960 trouwde (en van wie ze in 1983 gescheiden is). Nog in haar studententijd ging zij de boeken van Astrid Lindgren vertalen. Naast bijna het volledige werk van de beroemde Zweedse schrijfster vertaalt ze ook jeugdboeken van andere auteurs. Zij vertaalt ook omgekeerd uit het Nederlands in het Zweeds.
Al dat vertalen maakte het gevoel los dat zij zelf ook wel iets te zeggen had. In 1976 begon ze haar eigen verhalen op te schrijven. Ze schreef onder meer drie boeken over Heleen en Waldemar: Ze snappen er niets van, Wat je zegt ben je zelf en Kinderen en gekken.... Ook schreef ze een aantal sprookjesachtige verhalen, zoals Zwerftocht van een trollenkind en De fluit en de bombardon, een bundel met vreemde, wat magische verhalen.
In 1993 verscheen het eerste deel van een reeks boeken met herinneringen aan haar jeugd Hoe moet dat nu met die papillotten?. Dit was het eerste boek dat zij onder de naam Rita Verschuur uitbracht.

Toon aanbod