Luistervoorbeeld

Lieve Marianne

Hoogtepunten uit de column van Peter Heerschop in Evers Staat Op
Auteur Peter Heerschop
Spreker Peter Heerschop
Speelduur 1u 18m 24s
€ 10,35

Beschrijving

Met zijn column Lieve Marianne luidt Peter Heerschop in Evers Staat Op elke vrijdagmorgen bij Radio 538 de week uit en het weekend in. Dan geeft hij, in de vorm van een open brief aan zijn gouden droomvrouw Marianne Timmer, op eigen wijze commentaar op groot en klein nieuws.

De proefstart bij de olympische winterspelen van Salt Lake City in februari 2002 smaakte naar meer. Sinds september 2002 is Lieve Marianne de vaste weekafsluiting van de populaire ochtendshow waar Peter van zijn hart geen moordkuil maakt. Van Idols tot de Olympische Spelen, van de bomaanslag in Londen tot de smakeloze plannen voor de vierkante gehaktbal. De gekozen fragmenten zijn soms serieus, bij vlagen ontroerend, maar vooral hilarisch.

Edwin Evers omschrijft het werk van zijn trouwe vrijdagcolumnist fraai: 'Het is knap hoe Peter een perfecte balans weet te vinden. Hoe hij iets wat klein is groot kan maken. En andersom. Hoe lelijk mooi wordt. Hoe moeilijk simpel. En hoe flinterdun de lijn af en toe is tussen een schaterlach en een brok in de keel.'

Details

ImprintUitgeverij Allmedia
UitgeverFC Klap
Publicatiedatum 24 april 2009
ISBN 9789461496218
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 18m 24s
Bestandsgrootte 44 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Peter Heerschop

Peter Heerschop (1960) is een Nederlands cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver.

Heerschop ging na het Sint-Vituscollege, een vwo school in Bussum, naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hier leerde hij Joep van Deudekom kennen, met wie hij goede vrienden werd. Viggo Waas zat twee klassen lager. Eind jaren tachtig richtten ze cabaretgroep NUHR op en deden in 1987 totaal onvoorbereid mee aan Cameretten, waar ze tot in de finale doordrongen.

Hij was te zien in de televisieprogramma's Kopspijkers en Vrienden van Van Swieten. Aan beide programma's schreef hij zelf ook mee. Sinds 2002 verzorgt Heerschop iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd Lieve Marianne, in het programma Evers Staat Op van Edwin Evers op Radio 538. De naam van dit overzicht is ontleend aan schaatsster Marianne Timmer, aan wie hij het overzicht zogenaamd vertelt. Het onderdeel werd namelijk bedacht tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City.

Met Hans Sibbel (Lebbis) maakte hij in juni 2003 voor NET 5 het programma 127 wensen: op reis met... Het programma was een combinatie van een reisprogramma en een natuur-documentaire, afgewisseld met stukjes uit het theater, waar ze een publiek over hun avonturen vertelden.

Hij speelde een leraar in de film Shouf Shouf Habibi! en de hoofdrol in de korte film Balbezit. In 2006 maakte hij zijn theaterregiedebuut met het stuk Het Goede Lichaam, de opvolger van De Vagina Monologen, beide geschreven door Eve Ensler.

Toon aanbod