Luistervoorbeeld

Anne & Zef

Anne Frank en Zef Bunga - Twee onderduikers
Auteur Ad de Bont
Spreker Laura de Boer, Peter van Heerlingen, Rian Gerritsen, Floris Verkerk
Speelduur 1u 12m 20s
€ 15,94

Beschrijving

Anne & Zef is gebaseerd op het dagboek van Anne Frank en op de levens van meer dan duizend Albanese kinderen die op dit moment ondergedoken zitten vanwege bloedvetes. Hierdoor krijgt het dagboek van Anne Frank een actuele lading.

’Geloof me, als je anderhalf jaar opgesloten zit, dan kan het je op sommige dagen eens te veel worden. Alle rechtvaardigheid of dankbaarheid ten spijt; gevoelens laten zich niet wegslaan’, schrijft Anne Frank.

Ook Zef zit opgesloten, samen met zijn vader in hun eigen huis: omdat tien jaar geleden twee oude vrienden ruzie kregen en er bloed vloeide, schrijft de wet van de kanun voor, dat als Zef zich buiten waagt, hij ook gedood wordt. Zef kiest voor zijn vrijheid en wordt vermoord.
Twee zielen vinden elkaar.

Stel je eens voor hoe vergeetachtig ik zijn zal als ik tachtig ben! (Anne Frank)

Anne Frank zou op 12 juni 2009 haar 80e verjaardag hebben gevierd. De HoorSpelFabriek brengt voor deze gelegenheid in samenwerking met Dedicon deze audiofilm uit.

Cast
Anne: Laura de Boer
Vader: Peter van Heerlingen
Moeder: Rian Gerritsen
Zef: Floris Verkerk

Muziek: Guus Ponsioen
Sounddesign: Jeroen Kuitenbrouwer
Techniek: Frans de Rond en Guido Nieuwdorp
Assistentie: Vieke von Saher
Theaterregie: Ad de Bont
Hoorspelregie: Marlies Cordia

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 11 juni 2009
ISBN 9789461496492
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 12m 20s
Bestandsgrootte 88 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ad de Bont

Ad de Bont (1949) is een Nederlandse toneelschrijver en -regisseur. Hij studeerde aan de Pedagogische Academie, volgde een opleiding als dramadocent en volgde daarna, van 1972 tot 1975, een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Van 1974 tot en met 1977 was hij lid van cabaretgroep Vangrail, die onder andere Cameretten ’74 won.

Van 1982 tot 1987 vormde hij samen met regisseur Allan Zipson de artistieke leiding van jeugdtheatergroep Wederzijds. Na deze periode is Ad de Bont artistiek leider van deze jeugdtheatergroep. Ad de Bont heeft er vele jeugdtheaterteksten geschreven, bewerkt en geregisseerd. Ook voor groepen en instellingen als Het Vervolg, Theatergroep Mevrouw Smit, De Trust, B&D, Het Paleis in Antwerpen, de NCRV en Press Now schreef hij toneelteksten. Bij Het Vervolg, Fact, Speeltheater Holland, KJT Antwerpen, Schauburg München en het Paleis in Antwerpen verzorgde hij regies.

Veel van zijn stukken zijn vertaald. Naast de vier grote Europese talen, ook in de Scandinavische talen, het Hongaars, Portugees en Italiaans.

Ad de Bont werd onderscheiden met de Hans Snoekprijs, verder met de First International Ostakino Prize in Moskou (1994), de VKV prijs (1998), de Deutsche Kindertheater Preis (1998), laureaat du MPE als beste buitenlandse productie in Canada (2004), De Hustinxprijs (2004).

Toon aanbod