Luistervoorbeeld

Leiderschap in het onderwijs

Auteur Monique Bellersen, Erica Gijzendorffen
Voorlezer
Speelduur 1u 17m 2s
€ 39,20

Beschrijving

Het luisterboek Leiderschap in het onderwijs brengt inzichten over leiderschap in het algemeen en leiderschap in het onderwijs in het bijzonder bij elkaar. Er wordt, voor zover mogelijk, zonder oordeel geschreven over deze inzichten. Veel van de inzichten die zijn gevonden in de geselecteerde literatuur zijn niet geschreven vanuit de specifieke wereld van het onderwijs, maar wel direct toepasbaar daarop. De passages uit de verschillende interviews bevestigen deze toepasbaarheid.

Spijker al luisterend uw kennis bij Het doel van het luisterboek Leiderschap in het onderwijs is om verschillende visies op leiderschap de revue te laten passeren en te kijken welke verschillen en welke gemeenschappelijkheden daarin te onderkennen zijn. De vraagstukken waar het onderwijs voor staat en de ambities die vanuit Europa en de overheid op het onderwijs afkomen zijn dusdanig groot dat de focus op leiderschap volkomen terecht is. Om dit nog beter in de vingers te krijgen, bieden wij u graag een helpende hand met: Leiderschap in het Onderwijs.

Leiderschap in het onderwijs is een luisterboek dat actuele situaties aanpakt uit de schoolpraktijk door middel van een aantal interviews met (oud) schoolleiders voorzien van specifieke voorbeelden. Zo verrijkt en actualiseert u al luisterend uw kennis.

Met Leiderschap in het onderwijs heeft u een methode in handen met praktische suggesties en ideeën voor dé schoolleider. Theoriën die besproken worden:

- De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (Steven R. Covey)
- Leiderschap ontraadseld (Manfred F.R. Kets de Vries)
- Nieuwsgierig leiderschap (Willem Verbeke, m.m.v. Thomas van Els en Alexander Palmbergen)
- Diepgaande verandering (Robert E. Quinn)
- De intensieve menshouderij (Jaap Peters en Judith Pouw)
- Leidinggeven aan professionals? Niet doen! (Matthieu C.D.P. Weggeman)
- en meer

Details

ImprintUitgeverij Sdu
UitgeverSdu Uitgevers
Publicatiedatum 21 augustus 2009
ISBN 9789461497109
Taal Nederlands
Speelduur 1u 17m 2s
Bestandsgrootte 62 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Monique Bellersen
Monique Bellersen

Monique Bellersen werkt sinds 1993 als organisatieadviseur en interim-manager. Zij krijgt opdrachten uit de (semi-) overheid en zakelijke dienstverlening als het gaat om het verbeteren van het functioneren van organisaties door het aansturen van vernieuwingen. Zowel het strategische niveau van bestuur als het management van de uitvoering zijn daarin betrokken. De afgelopen jaren heeft zij gewerkt voor onderwijsorganisaties die zich een zakelijke en commerciële werkwijze eigen willen maken.

Vanuit de functies van (tijdelijk) leider die zij heeft vervuld in vele verschillende organisaties is de belangstelling voor het onderwerp Leiderschap ontstaan.

Ook is zij ondernemer en initiatiefnemer in de kennisuitwisseling tussen Nederland en China. Zij is visiting lecturer HRM en General Management op een Universiteit in Shanghai, maar ook actief in het uitbouwen van een bedrijf dat zich richt op het inzetten van Chinese IT specialisten en ingenieurs in Nederlandse bedrijven (www.asiarecruitment.nl).

Toon aanbod