De Heilige Koran
De Heilige Koran

De Heilige Koran

Nederlandse vertaling en commentaar

De Koran, het heilige boek van de islam, als luisterboek. Deze editie is gebaseerd op de Engelse vertaling door islamgeleerde Maulana Muhammad Ali, inclusief zijn commentaar. Nederlandstalig.

Auteur

Maulana Muhammad Ali

Spreker

Meerdere Sprekers

Speelduur

84 uur 16 min

€ 18,00

Dit luisterboek bevat een vertaling van de Koran met een uitgebreide inleiding. Let op: deze uitgave geeft per paragraaf uitleg over de vertaalde tekst. Het is niet mogelijk om alleen de vertaling van de Koran te beluisteren zonder het ingevoegde commentaar.

Beschrijving

De Koran is het heilige boek van de circa een miljard moslims die over de gehele wereld leven. Het boek geldt als het woord van God. Het is een van de meest gelezen boeken, ook door mensen in het Nederlands taalgebied. De groep lezers neemt toe nu onderwerpen over de islam steeds meer in de algemene publieke belangstelling komen te staan.

Dit luisterboek bevat de vertaling van de Koran met commentaar door Maulana Muhammad Ali. De Engelstalige editie verscheen voor het eerst in 1951. Het was speciaal bestemd voor lezers in het Westen. Het is de eerste vertaling van de Koran waarbij een moslim het boek voorzag van een uitgebreide inleiding en commentaar in de vorm van circa 3000 voetnoten. Het boek geeft hierbij veel historische en achtergrondinformatie onder vermelding van de bronnen.

De Nederlandse vertaling is in modern Nederlands overgebracht door drs. Jeroen Rietberg. Hierdoor is de tekst ook makkelijk, vloeiend en begrijpelijk ingesproken. Op deze wijze verwerft u kennis van de Koran en de islam die eerder niet toegankelijk of niet beschikbaar was in deze vorm. Aan de vertaling werd tien jaar gewerkt.

De indeling van deze uitgave is bijzonder doordat de hoofdstukken zijn ingedeeld in paragrafen, voorzien van een kopje dat aangeeft waarover de inhoud van de betreffende paragraaf gaat. Naast een algemene inleiding aan het begin van het boek, waarin de islamitische leer en de verzameling en rangschikking van de heilige Koran wordt behandeld, is ook elk van de 114 hoofdstukken voorzien van een inleiding. Verder is het boek voorzien van een uitgebreide index en een lijst die aangeeft in welke voetnoot een bepaald Arabische woord of uitdrukking is uitgelegd.

Het luisterboek duurt in totaal ruim 84 uur, inclusief de voetnoten en een index. Door de omvang van het luisterboek (1,8 GB) kan het downloaden enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Details

Imprint

AII-Publicaties

Uitgever

Ronde Tafel, SU De

Publicatiedatum

1 september 2009

ISBN

9789461497116

Taal

Nederlands

Speelduur

84 uur 16 min

Bestandsgrootte

1823 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Maulana Muhammad Ali (1874-1951) was een gezaghebbend kenner van de islam en een van de belangrijkste Koranvertalers uit de 20e eeuw. Hij schreef ook meerdere vooraanstaande werken over de islam. Zijn werken worden bij de studie op universiteiten gebruikt en zijn meermaals vertaald. Naast het Engels en Nederlands is zijn vertaling van de Koran ook in gedrukte vorm verschenen in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Russisch, Turks, Urdu en Indonesisch.

Meer auteur Maulana Muhammad Ali Bekijk alles

De religie van de Islam

De religie van de Islam

Maulana Muhammad Ali

€ 18,00

Meer spreker Meerdere Sprekers Bekijk alles

De religie van de Islam

De religie van de Islam

Maulana Muhammad Ali

€ 18,00