De religie van de Islam
De religie van de Islam

De religie van de Islam

Wetenschappelijke verhandeling, geschreven in een eenvoudig te begrijpen stijl. Voor studenten, beleidsmakers en iedereen die zich betrokken voelt bij de wereld van vandaag.

Auteur

Maulana Muhammad Ali

Spreker

Meerdere Sprekers

Speelduur

39 uur 9 min

€ 18,00

Beschrijving

De Religie van de Islam onderzoekt op kritische wijze de bronnen, beginselen en gebruiken van de islam, inclusief veelal verkeerd begrepen onderwerpen als djihad, vrouwenrechten en de onderdelen staat en regering in de islam.

Het belang van dit werk kan niet worden onderschat, het zou wel eens het beste en meest effectieve middel kunnen zijn bij de bestrijding van radicale islamitische ideologieën.

De Religie van de Islam is een wetenschappelijke verhandeling, geschreven in een eenvoudig te begrijpen stijl, waar studenten, beleidsmakers, en ieder geïnteresseerd in vergelijkende godsdienstwetenschappen en iedereen die zich betrokken voelt bij de toestand in de wereld vandaag de dag zijn voordeel mee kan doen.

Deze uitgave is de Nederlandse versie van de oorspronkelijke door de Al-Azhar Universiteit in 2002 onderschreven Engelse versie. Deze uitgave wordt bij de studie Islam op universiteiten gebruikt, o.a. bij de Universiteit van Leiden.

Details

Imprint

AII-Publicaties

Uitgever

Ronde Tafel, SU De

Publicatiedatum

21 september 2009

ISBN

9789461497123

Taal

Nederlands

Speelduur

39 uur 9 min

Bestandsgrootte

860 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Maulana Muhammad Ali (1874-1951) was een gezaghebbend kenner van de islam en een van de belangrijkste Koranvertalers uit de 20e eeuw. Hij schreef ook meerdere vooraanstaande werken over de islam. Zijn werken worden bij de studie op universiteiten gebruikt en zijn meermaals vertaald. Naast het Engels en Nederlands is zijn vertaling van de Koran ook in gedrukte vorm verschenen in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Russisch, Turks, Urdu en Indonesisch.

Meer auteur Maulana Muhammad Ali Bekijk alles

De Heilige Koran
4.0

De Heilige Koran

Maulana Muhammad Ali

€ 18,00

Meer spreker Meerdere Sprekers Bekijk alles

De Heilige Koran
4.0

De Heilige Koran

Maulana Muhammad Ali

€ 18,00