Luistervoorbeeld

De religie van de Islam

Auteur Maulana Muhammad Ali
Spreker
Speelduur 39u 9m 44s
€ 18,00

Beschrijving

De Religie van de Islam onderzoekt op kritische wijze de bronnen, beginselen en gebruiken van de islam, inclusief veelal verkeerd begrepen onderwerpen als djihad, vrouwenrechten en de onderdelen staat en regering in de islam.

Het belang van dit werk kan niet worden onderschat, het zou wel eens het beste en meest effectieve middel kunnen zijn bij de bestrijding van radicale islamitische ideologieën.

De Religie van de Islam is een wetenschappelijke verhandeling, geschreven in een eenvoudig te begrijpen stijl, waar studenten, beleidsmakers, en ieder geïnteresseerd in vergelijkende godsdienstwetenschappen en iedereen die zich betrokken voelt bij de toestand in de wereld vandaag de dag zijn voordeel mee kan doen.

Deze uitgave is de Nederlandse versie van de oorspronkelijke door de Al-Azhar Universiteit in 2002 onderschreven Engelse versie. Deze uitgave wordt bij de studie Islam op universiteiten gebruikt, o.a. bij de Universiteit van Leiden.

Details

UitgeverAII-Publicaties
Publicatiedatum 21 september 2009
ISBN 9789461497123
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 39u 9m 44s
Bestandsgrootte 860 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Zonder ook maar een haarbreedte af te wijken van de traditionele zienswijze op verering en religieuze plichten, laat de auteur een breed spectrum zien waarin veranderingen wettig en wenselijk kunnen zijn, omdat hier de regels en gebruiken niet gebaseerd zijn op een voorschrift van de Koran of op een verordening van de Profeet (vrede zij met hem), en veranderd moeten worden als zij niet meer voldoen aan wat de gemeenschap nodig heeft. Een dergelijk boek is hard nodig in deze tijd nu we in vele moslimlanden zien dat mensen uitkijken naar de hervorming en herleving van de islam, en fouten maken omdat ze juist deze kennis ontberen." (Marmaduke Pickthall, beroemde Engelse vertaler van de Heilige Koran.)

"Ik vind het een uiterst bruikbaar werk, bijna onmisbaar voor studenten in de Islam." (Dr. Muhammad Iqbal, beroemde moslim dichter en filosoof)

"Dit boek behoort tot de belangrijkste eendelige studies van de islam die gedurende de 20e eeuw zijn geschreven … Maulana Muhammad ’Ali’s meesterwerk zou door iedereen gelezen moeten worden, zowel moslims als niet-moslims … [dit boek] blijft vooral nuttig voor al diegenen met interesse in de onderlinge relaties tussen christenen en moslims en is onmisbaar voor iedere serieuze student van de islam." (Antony T. Sullivan, Center for Middle Eastern and North African Studies, University of Michigan)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Maulana Muhammad Ali (1874-1951) was een gezaghebbend kenner van de islam en een van de belangrijkste Koranvertalers uit de 20e eeuw. Hij schreef ook meerdere vooraanstaande werken over de islam. Zijn werken worden bij de studie op universiteiten gebruikt en zijn meermaals vertaald. Naast het Engels en Nederlands is zijn vertaling van de Koran ook in gedrukte vorm verschenen in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Russisch, Turks, Urdu en Indonesisch.

Toon aanbod