Luistervoorbeeld

Mindfulness meditatie

Geleide meditatieoefeningen voor beginners en gevorderden
Auteur Mark Teijgeler, ABC-van-Meditatie
Spreker Mark Teijgeler
Speelduur 2u 28m 27s
€ 17,55

Beschrijving

Dit is een geleide mindfulness meditatie luisterboek voor beginners en gevorderden! Mindfulness, ook wel vipassana- of aandachttraining genoemd, is een meer dan 2500 jaar oude meditatievorm, waarbij het ontwikkelen van opmerkzaamheid centraal staat. Mindfulness meditatie kan leiden tot meer zelfkennis, minder stress en vermoeidheid, meer innerlijke rust en concentratie, maar ook meer plezier, creativiteit en harmonie.

De geleide meditatieoefeningen in dit luisterboek vormen de basis van mindfulness- en aandachttraining en zijn bedoeld om kennis te maken met mindfulness meditatieoefeningen en tevens de zelfstandige beoefening van meditatie te vergemakkelijken, te structureren en te verdiepen. De oefeningen kennen verschillende lengtes, aandachtspunten en thema’s en zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Het luisterboek en de oefeningen kunnen tevens als ondersteuning bij mindfulness, MBSR, aandachttraining en inzichtmeditatietrainingen gebruikt worden.

Inclusief e-book (pdf-formaat) met extra informatie

Inhoud
Bodyscan meditatie (35 minuten)
Bodyscan meditatie (15 minuten)
Staande meditatie (12,5 minuten)
Rozijn meditatie (7 minuten)
Drink meditatie (4 minuten)
Ademruimte (4 minuten)
Ademhaling tellen meditatie (20 minuten)
Gedachten benoemen meditatie (18 minuten)
Zitten in aandacht (18 minuten)
Berg visualisatie (15 minuten)

Details

UitgeverABC van Meditatie
Publicatiedatum 3 december 2009
ISBN 9789461497857
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 28m 27s
Bestandsgrootte 82 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mark Teijgeler

Mark Teijgeler (1972) heeft Bedrijfseconomie gestudeerd. Tijdens zijn studie heeft Mark wedstrijdwindsurfen gedaan in de Nederlandse surftop en na zijn afstuderen jarenlang gewerkt in de hectische dealingroom van de ABN AMRO Bank en NIB Capital Bank. In 2003 heeft Mark ABC-van-Meditatie opgericht.

De missie van het ABC-van-Meditatie team is om mensen op een professionele, ongedwongen en hedendaagse manier kennis met meditatie en mindfulness te laten maken. Mark voltooide een yogalerarenopleiding bij Gert van Leeuwen, Critical Alignment Yoga, en volgde daarnaast diverse mindfulness- ,yoga-, tai chi-, zen-, advaita-, meditatieopleidingen en –trainingen. Mark is een zeer ervaren meditatie- en mindfulnesstrainer en heeft inmiddels vele duizenden cursisten begeleid met meditatie.

Toon aanbod