Luistervoorbeeld

Help, ik ben een leeuw

Auteur Thea Dubelaar
Spreker Thea Dubelaar
Speelduur 2u 9m 9s
€ 9,95

Beschrijving

Martje verandert in een leeuw als ze een snoepje aanneemt van professor Jaap Oud. De dierenarts van de dierentuin is van plan om alle mensen in dieren te veranderen, zodat de aarde weer een paradijs wordt. Behalve Martje heeft hij ook nog een meisje in een konijn veranderd en een hele familie in pinguins. Gelukkig begrijpt haar vriendje Ronald wat er met Martje is gebeurd. Dapper waagt hij zich in het hol van de leeuw om haar te redden.

Thea Dubelaar vindt dat een verhaal spannend moet zijn, maar ook dat het ergens over moet gaan. Dit verhaal gaat over goed en kwaad. Soms is goed tegelijkertijd niet goed.
Is het goed om de wereld te verbeteren?
Ja.
Maar mag je mensen in dieren veranderen om de wereld te verbeteren? Jaap Oud vindt van wel. Martje is het daar niet mee eens. Zij wil beslist geen dier zijn en ze is erg boos als Jaap Oud haar in een leeuw verandert. Toch begrijpt ze wel dat de dierenarts het goed bedoelt. Daarom helpt ze hem om te ontsnappen uit de gevangenis. Is dat goed of slecht? Thea Dubelaar vind het soms moeilijk om dat zeker te weten.

Inhoud
Alleen in de dierentuin
Ontsnapt
Naar huis
Verdriet
Ronald krijgt een snoepje
Een wit konijn
Martje doet, en Ronald denkt
Pinguins
Het grote boek
Hulp
Een sprookjesboek
De achtervolging
De slang en het konijn
De duif

Details

UitgeverZijdar Book
Publicatiedatum 19 december 2009
ISBN 9789461497864
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 9m 9s
Bestandsgrootte 132 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod