Luistervoorbeeld

Socrates

Het liefste, leukste, bijzonderste konijn van de wereld
Auteur Thea Dubelaar
Spreker Thea Dubelaar
Speelduur 1u 13m 14s
€ 7,95

Beschrijving

Benny heeft het niet gemakkelijk. Zijn moeder verwacht een baby en is voortdurend moe. Zijn stiefvader drinkt te veel en is dan bepaald niet aardig voor Benny. En dan verschijnt zomaar een klein zwart konijntje. Benny noemt hem Socrates.

Socrates, het nieuwe boek van Thea Dubelaar, is het ontroerende verhaal van de ongelukkige Benny, die op een gelukkige dag een mooi, lief, zwart konijntje vindt. Hij noemt het diertje Socrates.

Zijn konijntje is een wonderkonijn. Niet alleen Benny’s leven wordt dankzij Socrates veel zonniger, ook alle mensen om hem heen worden gelukkiger. Zelfs zijn akelige, wrede stiefvader wordt een ander mens dankzij Socrates, het liefst, leukste, bijzonderste konijntje van de wereld.

Details

UitgeverZijdar Book
Publicatiedatum 4 december 2009
ISBN 9789461497871
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 13m 14s
Bestandsgrootte 82 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Socrates is een veilige vriend - [...]Thea Dubelaar beschrijft in het vaak dromerige boek Socrates heel zorgvuldig en liefdevol hoe belangrijk de komst van Socrates in Benny’s leven is. Het konijntje is zijn enige veilige vriend met wie hij alles kan delen en voor wie hij kan zorgen. Doordat hij de kleine Socrates moet beschermen, is hij zelf minder bang. Aan het eind blijkt dat het konijn met zijn onzichtbare dierenkracht zelfs de stiefvader kan veranderen.' (Bas Maliepaard, website Wereldkids)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod