Luistervoorbeeld

Haagse bluf

Oerhaagse korte verhalen met een frisse kijk op de wereld
Auteur Sjaak Bral
Spreker Sjaak Bral
Speelduur 2u 34m 47s
€ 4,99

Beschrijving

Als er ooit een auteur bedoeld was om zijn eigen werk voor te lezen is het Sjaak Bral. Het luisterboek Haagse bluf bevat een bloemlezing uit zijn succesvolle verhalenbundels Haags Bloed en Licht in mijn hoofd.

Met een oerhaagse tongval leest Sjaak zijn hilarische verhalen voor. Zoals Het vimhok, waarin een Haagse taxichauffeur zijn ongezouten mening geeft als hij twee cokesnuivende BN'ers op zijn achterbank krijgt. Of het herkenbare Slingerbedwinger, over de kunst van het 'caravan rijden'. Het verhaal over de Haagse sportschool Kneteman is nu al een klassieker in de Haagse literatuur.

Korte verhalen, een frisse kijk op de wereld - en heerlijk kruidig taalgebruik. Haagse bluf is een boek om keer op keer te beluisteren.

Inhoud
Het vimhok
Balletje mayo
De Zweed
Slingerbedwinger
Sjaan en Cherita
De wereld is verkocht
De tien kampeergeboden
Naar Schiphol
Nare garnalen
Het campingtoilet
Vieze Jaap
Lichtknopje
De vis wordt duur betaald
Opel Mantra
Soepstengels
Sportschool Kneteman

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 10 januari 2010
ISBN 9789461498090
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 34m 47s
Bestandsgrootte 109 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Een frontale aanval op de tijdsgeest... een mooie balans tussen bulderlach en boodschap.' - Algemeen Dagblad

'Bral is briljant.' - Parool


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Sjaak Bral

Sjaak Bral, pseudoniem van Marcel van der Heijden (1963), is cabaretier, columnist en schrijver en een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert.

Hij kreeg bekendheid nadat hij in 1992 spraakmakende interviews gaf in het televisieprogramma RUR, en in het radioprogramma van Frits Spits. Een paar maanden later kon hij aan de slag bij Radio West als columnist.

Zijn talent en humor bleken perfect voor in het theater, waarna hij midden jaren '90 een succesvol stand-upcomedian werd. Na verscheidene boeken geschreven te hebben, en allerlei columns in kranten en tijdschriften, begon hij in 2003 als columnist bij Noordzee FM in de ochtendshow van Gordon. Dit bleek hij zo leuk te vinden, dat hij in 2004 een eigen radioprogramma tijdens de lunch op Noordzee FM kreeg, waar hij tot 1 juli 2005 te horen te was. Ook was hij tot 2001 enkele jaren panellid in het consumentenprogramma Ook dat nog.

Tegenwoordig maakt hij diverse theatertours door heel Nederland.

Aan het einde van ieder jaar, inmiddels twaalf keer, maakt Bral een oudejaarsconference onder de naam Vaarwel plus het jaartal. Deze wordt uigezonden via RTV West.

Toon aanbod