Luistervoorbeeld

Damokles - Het laatste oordeel

KRO radiodocumentaire
SerieDamokles
Auteur Ernst Lissauer
Spreker Ernst Lissauer
Speelduur 54m 58s
€ 5,95

Beschrijving

Damokles documentaire over sekteleider Sipke Vrieswijk van de Gemeente Gods, die voor de rechter kwam op beschuldiging van geestelijke terreur en seksueel misbruik van vrouwen en kinderen.

De documentaire is een vervolg op de Damokles-uitzending De Heraut van God uit 1988. In 1988 drong documentairemaker Lissauer door tot de sekte van Sipke van Vrieswijk, die zich één van de herauten uit de Openbaringen van Johannes noemt.

Bijna tien jaar later bezoekt Lissauer - voorafgaand aan de rechtzaak tegen Vrieswijk - familie van sekteleden, oud-volgelingen en gaat hij na hoe Vrieswijk uiteindelijk dan toch opgepakt kon worden. Inmiddels heeft de sekteleider drie gevallen van seksueel misbruik van kinderen toegegeven. "Als het gebeurt in de geest van de wet des levens is het geoorloofd", verklaart Vrieswijk, die vanuit het Huis van Bewaring nog steeds leiding geeft aan zijn sekte. Het programma bevat vraaggesprekken met familieleden van sekteleden en oud-volgelingen over Vrieswijk en zijn sekte, de vraag hoe hij uiteindelijk gearresteerd kon worden en de invloed die Vrieswijk nog steeds uitoefent op de sekteleden.

Samenstelling: Ernst Lissauer

Uitgezonden in 1997 door de KRO.

Details

UitgeverInstituut voor Beeld en Geluid
Publicatiedatum 3 februari 2010
ISBN 9789461498298
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 54m 58s
Bestandsgrootte 64 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.