Luistervoorbeeld

Max Havelaar

Audiofilm met Jaap Spijkers, Peter Faber, Antonie Kamerling en Isa Hoes
Auteur Multatuli
Spreker Jaap Spijkers, Antonie Kamerling, Isa Hoes, Peter Faber, Krijn ter Braak
Speelduur 1u 10m 11s
€ 7,94

Beschrijving

Multatuli schreef Max Havelaar als een aanklacht tegen het misbruik van het Cultuurstelsel, tegen herendiensten, en tegen plichtsverzuim door Nederlandse ambtenaren in Nederlands-Indië.

Het was 15 mei 2010 precies 150 jaar geleden dat het boek Max Havelaar werd gepubliceerd. Dit was een prachtige aanleiding dit meesterwerk van de Nederlandstalige literatuur te bewerken tot hoogwaardig radiodrama. Het is uitgezonden op 15 mei 2010 om 19.00 bij de AVRO.

Cast
Batavus Droogstoppel: Jaap Spijkers
Max Havelaar: Antonie Kamerling
Ernest Stern: Arent Jan Linde
Tine: Isa Hoes
Verbrugge: René van Asten
Raden Adipati: Rein Edzard
Resident: Krijn ter Braak
Multatuli: Peter Faber

Regie: Marlies Cordia
Geluidstechniek: Frans de Rond

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 8 juni 2010
ISBN 9789461499356
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 10m 11s
Bestandsgrootte 128 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Multatuli

Eduard Douwes Dekker (1820-1887) was een Nederlandse schrijver die ook bekend is geworden onder het pseudoniem Multatuli.

Eduard Douwes Dekker werkte als ambtenaar in Nederlands-Indië (het tegenwoordige Indonesië), waar, toen hij er op negentienjarige leeftijd aankwam, naar eigen zeggen zijn 'ziel ontwaakte', maar waar hij ook de vele wantoestanden zag onder verantwoordelijkheid van het Nederlandse koloniale bewind. Zijn bekendste werk is de kaderroman Max Havelaar, waarin hij - op basis van zijn eigen ervaringen - de behandeling van de plaatselijke bevolking door Nederlandse en Nederlands-Indische bestuurders aan de kaak stelde. In dit boek koos Dekker het pseudoniem Multatuli, Latijn voor 'ik heb veel (leed) gedragen' (=multa tuli).

In juni 2002 werd Max Havelaar door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde uitgeroepen tot het belangrijkste Nederlandstalig letterkundige werk aller tijden. In 2004 eindigde Multatuli op de 34e plaats in de verkiezing van De grootste Nederlander.

Toon aanbod