Luistervoorbeeld

Het Moordpakket

Luister- en leesplezier voor het hele gezin
Auteur Martin Widmark
Spreker Mariëtte Maaswinkel
Speelduur 1u 48m 54s
€ 29,95

Beschrijving

Twee spannende luisterboeken voor kinderen, vijf spannende e-boeken voor volwassenen en twee bonus e-boeken voor iedereen: Het Moordpakket bevat voor elk wat wils.

Steeds meer mensen hebben behalve een mp3-speler ook een e-reader of iPad om elektronische boeken te lezen. Dit Moordpakket is dan perfect om mee op vakantie te nemen.

Het Moordpakket bevat 2 luisterboeken:

- Martin Widmark / Het Geheim van de dierenwinkel
- Martin Widmark / Het Krantengeheim

en 5 literaire thrillers (ePub e-boeken):

- Horst Eckert / De fatale tweeling (winnaar Duitse Gouden Strop)
- Håkan Östlund / Terreur
- Håkan Östlund / De duiker
- Karin Alfredsson / De verlossing
- Björn Sundell / De schaduw van een groot man

Ook bevat het pakket 2 gratis bonus-ebooks:

- Peter de Ruiter - Beelden van Birma (400 foto's)
- Jeroen Siebelink - De Voetbalbelofte (in speciaal PDF-formaat, 'reflowable')

Gezamenlijke waarde: € 100,10

Let op: het ZIP-pakket bevat zowel mp3-bestanden voor de luisterboeken als ePub- en pdf-bestanden met de e-boeken. De ebooks zijn gemaakt in het ePub-formaat, dat de meeste ereaders kunnen lezen.

Inhoud
Martin Widmark - Het Krantengeheim
(mp3 luisterboek)
Detectivebureau Lars & Maja (serie)

Lars en Maja geloven hun ogen niet als ze lezen wat er in het Waaldorps Dagblad staat. Kan dat allemaal echt waar zijn? Lars en Maja gaan op onderzoek uit...

Detectivebureau Lars en Maja – in Zweden al jaren bovenaan de toptien van favoriete kinderboeken. De Zweedse kinderjury – waarbij kinderen jaarlijks het beste kinderboek kiezen – gaven Het Krantengeheim de eerste prijs. Het tijdschrift JURY bekroonde het boek in met de 'Gouden Speurhond’, de hoogste onderscheiding voor het spannendste kinderboek.

Het Krantengeheim is in ons taalgebied de eerste aflevering van de beroemde Zweedse kinderserie 'Detectivebureau Lars & Maja' (15 delen). Alle verhalen over Lars en Maja spelen zich af in en rond het kleine plaatsje Waaldorp, waar de meeste mensen elkaar kennen en de kerk midden in het dorp staat. De hoofdpersonen, Lars en Maja, zijn klasgenootjes, die samen een klein detectivebureau hebben. Bezoek ook de speciale Lars en Maja website op www.larsenmaja.nl

Martin Widmark - Het Geheim van de dierenwinkel
(mp3 luisterboek)

Detectivebureau Lars & Maja (serie)

Hoe komt het dat de dieren in de dierenwinkel zich zo ziek voelen? Lars en Maja vermoeden dat iemand ze vergiftigt. Maar wie kan er zo wreed zijn? Als de twee detectives `s nachts op onderzoek uitgaan, zien ze dat iemand de dierenwinkel is binnengeslopen...

Björn Sundell - De schaduw van een groot man
(ePub e-boek)

Literaire thriller

Malla maakt carrière in de reclame en ook Peter is op weg naar de top. Hij verlaat de journalistiek om hoofd communicatie te worden van Fircotronics - een onderneming met een nieuw product dat een revolutie in de automobielindustrie teweegbrengt.

Terwijl de beurskoers stijgt en de economie op volle toeren draait, loodst Timo Manner, oprichter en president-directeur van Fircotronics, het bedrijf de grote zakenwereld binnen. Op het thuisfront wordt hij beschouwd als een held, internationaal ziet men hem als de bouwer van een imperium. Overal wekt hij grenzeloze bewondering. Hij is de man die een klein elektronicabedrijfje heeft omgetoverd tot een multinational met een miljardenomzet. Maar in dezelfde periode dat Fircotronics expandeert, doet Manner iets wat niemand wil zien, omdat het hem lukt zijn omgeving met zijn succes te verblinden.

De held van de natie is boven iedere verdenking verheven - tot hij op een dag niet komt opdagen op een congres waar hij de belangrijkste spreker is.

Horst Eckert - De fatale tweeling
(ePub e-boek)

Literaire thriller

Achter de andere deur leidde een gang naar de slaapkamer. Door het glas drong daglicht binnen. Verder naar rechts bevonden zich nog meer deuren: een van de wc voor logés en de deur van een rommelhok. Larue liep achter Ela aan. 'Verena was helemaal niet …' Toen Ela de volgende deur opende, sloeg de damp haar tegemoet. 'Mevrouw Larue?' In de mist zag ze de contouren van een douchecabine. De waterstraal geselde een naakte vrouwengestalte die op de grond zat, haar knieën met beide armen tegen haar lichaam gedrukt. Larue stond achter Ela en zweeg.

Een zesvoudige moord in een fitnesscentrum stelt niet alleen hoge eisen aan de ambitieuze en omstreden Ela Bach, chef van de speciale onderzoekscommissie. Haar medewerkers Leo Köster, de wegens disfunctioneren overgeplaatste 'rambo' van de ME, die het misdrijf ontdekt, en brigadier Martin Zander, wiens partner tot de slachtoffers behoort, jagen tijdens het onderzoek zo hun eigen belangen na.

In de roman De fatale tweeling is niets wat het lijkt: de tweeling Ilka en Jasmin is geen tweeling, hoewel ze ooit optraden als de 'Golden Twins'. Zonder het te weten, zijn ze wel halfzusjes, van wie de een avontuurlijker is aangelegd dan de ander. Als Ilka ontdekt dat ze zusjes zijn, kruipt ze in de rol van Jasmin om door het installeren van afluisterapparatuur in diens flat een topman in het bedrijfsleven, die een verhouding heeft met Jasmin, te kunnen afpersen. Nadat Ilka omkomt bij een zesvoudige moord, ziet een medewerker van de ME die verliefd op haar is geworden, in het andere meisje een substituut, althans een degelijke variant van haar. Kortom "… Iedereen gebruikt iedereen", zoals een van de hoofdpersonen zegt. Een realistische roman, waarvan de titel verwijst naar de tegenstellingen tussen schijn en werkelijkheid, liefde en vijandschap, integriteit en corruptie.

Karin Alfredsson - De verlossing
(ePub e-boek)

Literaire thriller

In de Verenigde Staten sterft een opperrechter onder verdachte omstandigheden. Op datzelfde moment bloedt in een greppel in Zambia een veertienjarig meisje dood en krijgen drie activisten in een flat in Stockholm bericht over een naderende ramp.

Wat hebben deze drie gebeurtenissen met elkaar te maken? En waarom probeert tegelijkertijd een jonge vrouw in een Amerikaanse bus wanhopig haar verleden te ontvluchten?

Slechts één ding is duidelijk: centraal bij al deze gebeurtenissen staat de Zweedse arts Ellen Elg, die met een onduidelijke opdracht in Afrika verblijft. Een boek over misdaad, seksualiteit, repressie en dood - een verhaal dat zich afspeelt in een omgeving die in een literaire thriller zelden is beschreven.

Håkan Östlund - Terreur
(ePub e-boek)

Literaire thriller

In een zomerhuis aan het strand op het Zweedse eiland Gotland wordt vlak voor midzomer een jong stel dood aangetroffen - op gruwelijke wijze vermoord. Beiden hebben de Zweedse nationaliteit, maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Egypte. In eerste instantie lijkt het een daad met racistische motieven. Maar al snel wordt de zaak gecompliceerder.

In het huis wordt een Egyptisch paspoort gevonden van een man die getuige moet zijn geweest van de moord. Waar is die man nu? En waarom meldt hij zich niet bij de politie? Heeft de moordenaar wellicht de verkeerde mensen doodgeschoten? Veel vragen voor de recherche in Visby die met de zaak behoorlijk in zijn maag zit. Dat geldt zeker voor inspecteur Fredrik Broman die tijdens het politieonderzoek heel andere dingen aan zijn hoofd heeft. Nadat zijn vrouw hem de deur heeft uitgezet, leidt hij op zijn zachtst gezegd een chaotisch bestaan.

De vondst van de Egyptische pas blijkt het begin van een reeks ingewikkelde en gewelddadige gebeurtenissen die het hele land op zijn kop zet en zelfs een minister ten val brengt.

Håkan Östlund - De duiker
(ePub e-boek)

Literaire thriller

Op het Zweedse eiland Gotland heerst een hittegolf. De vochtige warmte duurt tot eind september. Maar het is niet de extreme warmte die Jenny Lundgren ’s nachts uit haar slaap houdt. Ze wordt geplaagd door duistere jeugdherinneringen. De angstaanjagende beelden die voortdurend in haar dromen terugkeren, dwingen haar uiteindelijk tot een dramatisch besluit: bij de politie doet ze aangifte van moord – gepleegd door haar vader, zeventien jaar geleden.

Een week later doen twee jongetjes tijdens het snorkelen aan de noordkust van Gotland een macabere ontdekking. In een met water gevulde kalkgroeve drijft enkele meters onder de oppervlakte het levenloze lichaam van een duiker.

Deze twee gebeurtenissen zijn het begin van een reis terug in de tijd. Een reis die herinneringen tot leven wekt die nog veel huiveringwekkender zijn dan de beelden die Jenny uit haar slaap houden.En zelfs daarmee is dit grimmige verhaal niet ten einde. Dat nadert pas zijn hoogtepunt drie maanden later, als de eerste winterse sneeuwstorm over de Oostzee jaagt.

Bonus: Peter de Ruiter - Beelden van Birma
(ePub e-boek)

Het land waar de klok achteruit loopt.

Schoonheid en schaduwkanten van een omstreden natie.
In Beelden van Birma schetst auteur en reisfotograaf Peter de Ruiter zowel de schoonheid als de schaduwkanten van een land dat een halve eeuw gebukt gaat onder een militaire dictatuur. In een boeiend reisverhaal met meer dan 350 schitterende foto's doet hij verslag van zijn ontmoetingen met de hartverwarmende bevolking. Maar in tal van 'kritische kaders' geeft hij ook de maatschappelijke gevolgen weer van een harteloos regime.
De kwaliteit van het onderwijs, de gezondheidszorg en de economie zijn volgens hem het levende bewijs dat in het land de klok achteruit loopt. De Ruiter staat stil bij de wijze waarop Nederlandse ondernemingen nog steeds teakhout uit Birma verwerken, ondanks een Europese boycot. Hij geeft weer hoe het regime kindsoldaten rekruteert en hij presenteert de overwegingen die een reiziger kan maken om Birma al dan niet als bestemming te kiezen. Het Birma Fonds sluit het boek af met adviezen voor verantwoord reizen.

Bonus: Jeroen Siebelink - De voetbalbelofte
(pdf e-boek)

Hoe word je voetbalprof bij een topclub?

Schrijver en voetballer Jeroen Siebelink stelt deze vraag aan veertien jonge voetbaltalenten. Jeugdtalenten, ouders, trainers, coaches en scouts vertellen in dit boek openhartig over hun ervaringen bij wereldberoemde voetbalopleidingen: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles. Een indringend verslag van de Nederlandse jeugdopleiding, waar jongens vanaf zes jaar topsport bedrijven.

- Het geheim van de jeugdopleiding ontrafeld
- Met tips, aanwijzingen en gouden adviezen van voetbaldeskundigen
- Voorwoord van topscout Piet de Visser

Genomineerd voor de Publieksprijs Sportboek van het jaar!

Details

ImprintUitgeverij de Rode Kamer, PixelPerfect Publications
UitgeverDe Rode Kamer
Publicatiedatum 24 juni 2010
ISBN 9789461499547
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 48m 54s
Bestandsgrootte 79 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Martin Widmark

De Zweedse schrijver Martin Widmark (1961) houdt van vreemde dingen en alles wat afwijkt; eten, muziek, talen en mensen. Hij werkte eerst als leraar op een Zweedse school voor immigranten en heeft diverse schoolboeken geschreven. Widmark werd vervolgens fulltime auteur van ruim dertig succesvolle kinderboeken en wordt inmiddels gezien als een der groten op het gebied van kinderliteratuur.

Van de serie Lars & Maja is in Zweden een tv-serie en een bioscoopfilm gemaakt. De boeken worden bij het leesonderwijs op de basisschool als lesmateriaal gebruikt.

Toon aanbod