Luistervoorbeeld

De MatriXmethode

De revolutionaire aanpak van leer- en mentale problemen
Auteur Ingrid Stoop
Spreker Ingrid Stoop
Speelduur 2u 5m 55s
€ 12,00

Beschrijving

De door Ingrid Stoop ontwikkelde MatriXmethode is een praktische behandelwijze die snel en effectief afrekent met problemen. Deze coachingtechniek kan worden ingezet bij leerproblemen, gedragsproblemen, mentale problemen of emotionele problemen.

Dit luisterboek is een must voor iedereen die zijn eigen leven wil leiden of dat van anderen wil begeleiden naar een onafhankelijke staat van zelfstandigheid.

Doel van de MatriXmethode is het zelf aanpakken en oplossen van de problemen, door gebruik te maken van de eigen kracht, kwaliteiten en potentieel. Dit gebeurt onder begeleiding van een MatriXcoach.

Wanneer mensen op de juiste manier worden gecoacht, kunnen zij hun eigen, unieke manier van informatieverwerking vinden, die aansluit bij hun specifieke behoeften. Daardoor zijn zij beter in staat nieuwe informatie op te nemen, te verwerken, op te slaan en weer te gebruiken.

Uitgangspunt is de interne strategie die men zelf heeft ontwikkeld bij leren en emoties. Wanneer deze strategie niet werkt, is het van belang een nieuwe strategie te ontwikkelen die beter werkt. Door met deze nieuwe strategie aan de slag te gaan, wordt al gauw duidelijk dat deze veel makkelijker en handiger werkt.

Zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij deze vorm van coaching.

Inhoud
Hoofdstuk 1: Hoe we ons brein gebruiken
Hoofdstuk 2: De MatriXmethode
Hoofdstuk 3: Leren
Hoofdstuk 4: MatriXcoaching
Hoofdstuk 5: Angst
Hoofdstuk 6: Diagnose
Hoofdstuk 7: Diagnose ADHD
Hoofdstuk 8: Diagnose autisme
Hoofdstuk 9: Ongewenst gedrag
Hoofdstuk 10: Algemeen
Hoofdstuk 11: Praktische informatie
Hoofdstuk 12: MatriXmethode in beeld

Details

UitgeverMatriXmethode Instituut
Publicatiedatum 13 juli 2010
ISBN 9789461499653
Taal Nederlands
Speelduur 2u 5m 55s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Ingrid Stoop
Ingrid Stoop

Ingrid Stoop (1959) is geboren in Ede. Na een onbezorgde jeugd ontpopte Ingrid zich vanaf haar zeventiende tot moederfiguur, verzorgster, praatpaal, regelaar, en verantwoordelijke figuur voor haar omgeving. Vandaar ook haar werk met jeugd en opleidingen zoals orthomoleculaire geneeskunde, NEI, NLP. Zij heeft jarenlang met een partner een coachingbedrijf gehad, waarna zij zich specialiseerde in de door haar zelf ontwikkelde MatriXmethode en het MatriXmethode Instituut oprichtte.

Naast coaching in haar bloeiende praktijk leidt zij mensen op tot MatriXcoach en brengt haar MatriXmethode onder de aandacht in binnen- en buitenland. Zo reisde zij af naar Canada, Kenia en Curacao. Haar methode werd daar met veel enthousiasme ontvangen en toegepast door de door haar ter plaatse opgeleide coaches. Voor velen is Ingrid en haar MatriXmethode een begrip. Er zijn volwassen mensen in succesvolle carrières, die als kind haar praktijk binnenliepen met leerproblemen en baat hebben gehad bij de coachsessie van Ingrid. Ingrid weet als geen ander hoe je iemand leert te leren en zichzelf te managen.

Toon aanbod