Madelon
Madelon

Madelon

Het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs

Een portret van een moeder die haar liefde voor Indië niet kan vergeten. Over de liefdes, het tropenbestaan, het huwelijk en de kinderen van Madelon Székely-Lulofs.

Auteur

Kester Freriks

Spreker

Renée Smit

Speelduur

7 uur 6 min

€ 13,50

Beschrijving

Een onverbiddelijke Nederlandse bestseller heet Rubber, geschreven door Madelon Székely-Lulofs. Het geruchtmakende boek over de planters in de Indische archipel verscheen in de jaren dertig en leidde tot vragen in de Tweede Kamer.

In deze roman beschrijft Kester Freriks het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs. Het gaat over haar liefdes, het tropenbestaan, haar huwelijk en kinderen. De roman begint op het ogenblik dat de moeder van de hoofdpersoon stervende is. Zij lijdt aan dementie. Net als Madelon Lulofs is zij opgegroeid in Indië.

Kester Freriks geeft in deze gevoelig geschreven roman een portret van een moeder die haar liefde voor Indië niet kan vergeten. Ook geeft hij antwoord op de vraag of wij een ander kunnen kennen. Hij gaat in op de kwetsbare verhouding tussen ouders en kinderen.

Details

Imprint

Uitgeverij Conserve

Uitgever

Uitgeverij Conserve

Publicatiedatum

5 augustus 2010

ISBN

9789461499721

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 6 min

Bestandsgrootte

195 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Kester Maria Freriks werd op 24 oktober 1954 geboren in Djakarta, Indonesië, aan de Djalan Mangarai Selatan in de wijk Meester Cornelis. Zijn vader was als telegrafist verbonden aan de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda. Op 31 december 1957 dienden alle Nederlanders de voormalige kolonie te verlaten.

Over dit gedwongen vertrek en de omzwervingen in Nederland schreef Kester Freriks in zijn debuut Grand Hotel Lembang. Hij bracht zijn jeugd door in Zandvoort en Groningen. In Almelo volgde hij de middelbare school. In 1974 vertrok hij naar Amsterdam om aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde te studeren met als bijzondere richtingen Literatuur- en Theaterwetenschap. In deze jaren was hij als vertaler en acteur verbonden aan het Amsterdamse toneelgezelschap Handke/Weiss.

Hij debuteerde met verhalen in het Hollands Maanblad. In 1979 verscheen de verhalenbundel Grand Hotel Lembang. Als romanschrijver, dichter en essayist profileerde Kester Freriks zich in tijdschriften als De Revisor, De Gids, Tirade, Hollands Maandblad, Maatstaf, De Tweede Ronde, De Held, Fodor Maandblad, De Zingende Zaag en Bzzlletin. Hij was als gastredacteur verbonden aan het Amsterdams Studentenweekblad Propria Cures. Door Hans Warren in PCZ is hij de ‘laatste romanticus van de Nederlandse literatuur’ genoemd. Over de bekroonde roman Hölderlins toren (1981) oordeelt Arie Staal, verbonden aan de Eastern Michigan University, Michigan, USA dat Kester Freriks een schrijver is ´haunted by the past’.

Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft.